Uppdaterad – Fjärrvärmeledning repareras – trafiken stängs av

Start 10 mars klockan 09.00

Arbetet med att reparera fjärrvärmeledningen kommer att starta under tisdagen den 10/3. Från och med kl 09.00 på tisdagen är Malmuddsviadukten därför avstängd för all trafik under den tid som arbetet pågår.

Trafiken kommer att ledas om via Svartövägen och Östermalm.

– Vi kommer att ha hänvisningar vid Hertsörondellen för trafiken på väg in mot stan. Och trafiken mot Malmudden leds via Prästgatan förbi tågstationen, via Backgatan och sedan ut på Svartövägen. Men det finns fler varianter som folk säkert snabbt hittar. Ett alternativ om man kommer från Bergnäshållet är att vika vänster och köra via Rådstugatan och Skeppsbrogatan, säger Patrik Ruumensaari, sektionschef gatudrift vid Luleå kommun.

Kan bli störningar i fjärrvärmeleveransen

Fjärrvärmeleveransen för Luleå Energis kunder i området ska inte påverkas under arbetet men vissa störningar kan förekomma.
– Vi arbetar nu med att förbereda så att vi kan genomföra reparationen utan att våra kunder i området ska få något avbrott i sin fjärrvärmeleverans. Vi är beredda att åtgärda felet på en gång, men för att få så god förberedelse som möjligt planerar vi reparationen till tisdag nästa vecka. Vi har två scenarier för reparationsarbetet. Går det snabbt så tar det en dag, blir det svårare handlar det om 48 timmar för rörarbetena. Sen ska vägen återställas så vår bedömning är att vägen i värsta fall kommer att vara avstängd i tre dygn, säger Magnus Johansson, chef Värme & Kyla. https://www.luleaenergi.se/sv/privatkund/länk till annan webbplats

Störningar i lokaltrafiken

Luleå Lokaltrafik jobbar just nu med att se över hur lokaltrafiken kommer att påverkas under pågående reparation. Mer information om detta kommer att finnas tillgängligt på Luleå Lokaltrafiks webbsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster