SM-veckan vinter i Luleå/Boden ställs in

Riksidrottsförbundet ser allvarligt på situationen kopplat till smittspridning och följer noggrant utvecklingen både i Sverige och omvärlden.

– Att ställa in ett sådant stort och populärt evenemang som SM-veckan är ett mycket tungt beslut, men vi står inför en allvarlig situation där Riksidrottsförbundet självfallet tar det ansvar vi kan för att bidra till att hålla nere smittspridningen, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

– Det känns självklart oerhört tråkigt att vi inte får möjlighet att bjuda vår publik på en stor idrottsfest med sändningar från 20 olika sporter under sju dagar, men som läget är nu i Sverige var detta var ett naturligt beslut att fatta tillsammans med Riksidrottsförbundet och värdstäderna, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

– Det är känns oerhört tråkigt att behöva ställa in detta fantastiska evenemang som vi har planerat under så lång tid och många av oss har lagt ner sin själ och hjärta på att skapa den bästa SM-veckan någonsin. Men samtidigt så känns det självklart att vi måste ta vårt ansvar och hjälpa till att förhindra den smittspridning som pågår. När det handlar om liv och hälsa blir det viktigare än allt annat, säger Sandra Ottosson, huvudprojektledare SM-veckan Luleå/Boden.

Värdstäderna kommer att jobba vidare med detaljerna och återkommer med mer information till alla berörda parter.