Luleå Golfklubb rustar för en ny säsong

Banarbetarna Linus och Oskar lägger ett lager med sand på rangen för att snabba upp tinandet av snön. Foto: Luleå GK.

Ute på golfbanan vid Rutvik pågår arbetet för fullt med att göra allt klart inför årets golfsäsong. Även om det fortfarande känns lite vintrigt dröjer det inte många veckor innan gräset börjar bli grönt och golfarna vallfärdar hit. I rådande tider har golfen i södra Sverige fått ett uppsving och det räknar Adam Wozniak, klubbchef med även i norra Sverige.

– Golf är en utomhussport där man inte behöver vara nära varandra och det är väl anpassat för att kunna bibehålla social distansering. Att man också får motion under tiden är en bra bonus, säger Adam Wozniak.

Under vintern har det pågått arbeten på golfklubben. I det ståtliga klubbhuset har man installerat ett nytt ljuddämpande innertak inne i restaurangen. På parkeringen har två laddningsstationer för upp till fyra bilar installerats i samverkan med Luleå Energi.

 

Drivningrange med gräs

Det stora arbetet för Luleå Golfklubb har ändå varit omställningen av drivingrangen från grus till gräs. Det påbörjades redan i augusti 2019. Första säsongen är öppningen av rangen planerad i juni – vilket är senare än normalt – men kommande år är planen som vanligt att starta upp under maj.

– Det känns roligt med allt annat som är osäkert att kunna meddela att Luleå Golfklubb satsar stort på klubbhus, övningsområde och banan. Vi återkommer med fler nyheter under de kommande veckorna, berättar Adam Wozniak.

Adam avslutar med att välkomna fler att börja spela golf och att en perfekt start är att anmäla sig till en nybörjarkurs. Startdatum och information hittar man på klubbens webbplats – luleagolf.se.

Källa: Luleå Golfklubb