Luleåprodukten avslutar elitkarriären – BC Luleå

BC Luleås Anton Kobylak-Berglund väljer att avsluta sin elitkarriär som 23-åring.
Nu väntar fullt fokus på ingenjörsstudier vid Luleå Tekniska Universitet.
”Jag har njutit hela tiden och det har alltid varit roligt”, säger Anton Kobylak-Berglund.

Totalt blev det tre säsonger med BC Luleå och innan dess två med Jämtland Basket för Anton Kobylak-Berglund.

Nu väljer den 23-årige Luleåsonen att lägga basketskorna på hyllan. Och anledningen är att han vill kunna satsa fullt ut på sina ingenjörsstudier.

Allra närmast handlar det om en utbytestermin i franska Lyon.

”Det är skolan, så klart. Kombinationen av studier och elitsatsning. Det har varit svårt under tre år och det blir bara svårare hela tiden. Jag känner mig trygg i beslutet och tror inte att jag kommer ångra mig – även om jag kommer att sakna basketen förstås. Det är 100 procent rätt beslut för mig”, säger Anton Kobylak-Berglund.

Är det här något som du planerat under en längre tid?
”Under säsongens gång har tanken slagit mig några gånger. Jag hade någon sorts känsla direkt när säsongen tog slut att det blir nog inget mer för mig”.

När Kobylak-Berglund, som basketfostrats i BK Höken, summerar karriären kan han bland annat blicka tillbaka på fem ligasäsonger och ett guld i Svenska Cupen 2020.

Personligen blev den gångna säsongen hans bästa någonsin i SBL herr. Han snittade 5.6 poäng och 11:20 minuter per match.

”Karriären var inte så lång tyvärr. Men jag har njutit hela tiden och det har alltid varit roligt. Särskilt det sista året som varit det bästa rent prestationsmässigt. Med laget vi hade senaste året har det nästan varit den roligaste säsongen någonsin”, säger Anton Kobylak-Berglund.

Han fortsätter:

”Jag är nöjd ändå. Jag har spelat på högsta nivå i Sverige under fem år och känt att jag hörde hemma där. Det är klart att man hade velat veta hur bra man kan bli. Men nu är läget som det är”.

Finns det något som du skulle vilja hälsa till BC Luleå-publiken?
”Luleå är det bästa stället i hela Sverige att spela på. Det tycker jag att publiken är värd att bli påmind om. Det ska man vara stolt över som basketsupporter i Luleå”.

BC Luleå som förening vill rikta ett varmt tack till Anton Kobylak-Berlgund för hans insatser i klubben. Vi önskar dig stort lycka till i nästa livskapitel.

Spelarfakta

Namn: Anton Kobylak-Berglund.
Ålder: 23 år.
Längd: 199 centimeter.
Vikt: 92 kilo.
Tidigare klubbar: BC Luleå, Jämtland Basket, Luleå Basketgymnasium, BK Höken.

Anton Kobylak-Berglund

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå