Robinson spelas in i Haparanda skärgård med Cape East som bas för produktionen

Kommunalråd Sven Tornberg, regionråd Nils-Olov Lindfors, huvudägare Cape East Tobias Lindfors samt hotellchef Johanna Salmi. Foto: Haparandabladet.

Det är med en otrolig stolthet som Norrlandspatriot att Robinson kommer att spelas in i Haparanda skärgård nu i sommar med vår anläggning Cape East som bas för produktionen. Det här betyder oerhört mycket för Haparanda, för hela regionen och för oss, säger Tobias Lindfors ägare av Cape East och Pite Havsbad Group.

— Vi får visa upp det finaste som finns, och det gör vi efter att ha fått produktionen i hård konkurrens med många andra platser i Sverige. Tänk bara vilket skyltfönster vi får, ett program som har över en miljon tittare varje avsnitt och 50 avsnitt, säger Tobias Lindfors.

– Jag tror dessutom att det här bara är början, fler länder har visat intresse. Expedition Robinson spelas ju in i 33 länder i världen och andra länder kan få upp ögonen för området, säger Tobias Lindfors.

Cape East kommer att bli basen för tv-produktionen. Det betyder att anläggningen kommer vara öppet för turism fram till 20 juli, sedan kommer anläggningen att vigas till produktionen för Robinson fram till den 6 september.

– Jag vill lyfta fram lagarbetet som vinnare i en stentuff inhemsk konkurrenssituation. Bara i korta perspektivet kommer detta leda till över 100 arbetstillfällen. Det är som en skänk från ovan för Norrbotten i coronatider, jag får gåshud när jag tänker på det säger Tobias Lindfors

– Vi har på kort tid gjort en fantastisk mobilisering med den fantastiska kraft som länet besitter. Företagare, anställda, kommunrepresentanter, region och myndigheter har alla varit behjälpliga. Tack för ett otroligt bra samarbete – Haparanda Kommun, Region Norrbotten, Länstyrelsen, Masiff, TV4 och många, många fler i regionen som hjälpt till för att göra detta möjligt, avslutar Tobias Lindfors.

Stora satsningar gjorda 

Cape East i Haparanda är koncernens senaste satsning och är belägen på Sveriges östligaste udde. I mötet mellan Sverige och Finland, i hjärtat av Tornedalen, finner man en spännande mix av kulturer med närheten till naturen. De har etablerat ny camping som har premiär i sommar. Utöver camping består Cape East av 156 hotellrum med egen ingång där det inte blir någon trängsel, restaurang vid älven och en av Sveriges främsta och största spaanläggningar. Cape Easts hjärta är SPA-anläggningen, Midnight Ice, som erbjuder ett brett utbud för harmoni och avkoppling. Här finns en av världens största bastur där anrika traditioner erbjuds i modern form.

Cape East – ett av Sveriges främsta spa-resort.

Hur har ni anpassat era anläggningar i coronatider?

– Pite Havsbad Group har en fördel av att våra anläggningar har stora ytor, till exempel har Pite Havsbad 650 000 kvm markyta och Cape East 250 000 kvm, så gästerna behöver inte trängas. Vi har många servicehus. Vår uppgift är också att se till att det inte blir för stora folksamlingar. Vi har många uteserveringar och vi har även utökade rutiner för desinfektion och städning för att hålla saniteten på högsta nivå i alla gemensamma utrymmen och spa.

Källa: Pite Havsbad Group