Eliasson blev Luleås bäste golfare – andra året på raken

Från vänster i bild: Niklas Ruumensaari (tredje plats), Daniel Eliasson (första plats) och Anders Eriksson (andra plats). Foto: Marie Eliasson.

Daniel Eliasson är Luleås bäste golfare – för andra året på raken.
Under helgen 1-2 augusti tangerade BC Luleå-spelaren banrekordet hos Luleå Golfklubb.
”Det var många som spelade bra men jag spelade lite bättre”, säger Eliasson.

Förra året inledde Daniel Eliasson sin hemflytt till Norrbotten med att vinna Luleå Golfklubbs klubbmästerskap.

Då pratade Eliasson, som redan vid 17 års ålder kvalade in till Sverige-touren, om att han hade flyt.

Men när den nu 28-årige BC Luleå-spelaren vann klubbmästerskapet för andra året på raken handlade det inte om tur.

”I fjol hade tur och i år spelade jag hem det. Jag hade ganska mycket press på mig eftersom alla förväntade sig att jag skulle vinna. Det var skönt att vinna under press. Sen hjälpte det att jag spelade väldigt bra också (skratt)”, säger Daniel Eliasson.

Han deltog återigen i herrklassen som spelades över 54 hål på två dagar. 27 hål från gul tee på lördagen och 27 från vit tee under söndagen.

Första dagen slutade han på 66 från gul tee. Andra dagen lyckades han tangera banrekordet från vit tee.

”Jag tre-puttade på sista green för 67. Det innebär att jag gick fem under banans par. Idealscoren på banan är 72 slag så jag gick fem slag under idealscoren kan man säga”, säger Eliasson.

Var det en komfortabel seger?
”Det var många som spelade bra men jag spelade lite bättre. Jag vann med tolv slag nu och fyra i fjol”.

Det låter som att formen är god.
”(Skratt) Formen är på nedåtgående. Nu blir det nog inte så mycket mer golf”.

Hur firade du segern?
”Min familj kom och tittade när jag hålade i på 18. Sen gick vi ut och åt på Waldorf, firade med att lägga sonen 20:00 och själv somna en halvtimme senare”.

I och med segern får Daniel Eliasson behålla den särskilda parkeringsplatsen utanför golfklubben som alltid tilldelas årets mästare.

Men nu siktar Eliasson på att ta utöka antalet parkeringsplatser genom att vinna Luleå Golfklubbs ”KM Match” senare under sommaren.

”Jag har kvar parkeringsplatsen ett år till. Men jag ska försöka spela till mig ännu en. Vinner jag den turneringen så har jag ytterligare en parkeringsplats”.

Han fortsätter:

”Danne Hansson och Jonte Arvidsson hade börjat golfa en del. De kanske får låna den parkeringsplatsen om det går vägen (skratt)”.

Vem är bäst av dem?
”Jag har varit och spelat med Danne och Jonte. Danne Hansson är jätteduktig. Jag skulle nog säga att han är näst bäst i BC Luleå. Jonte Arvidsson har lite att jobba på och har en aning stela höfter”.

Källa: BC Luleå