Eliasson golfmästare igen – fullbordade en “dubbel”

För en månad sedan vann han Luleå Golfklubbs klubbmästerskap.
Under söndagen tog Daniel Eliasson hem dubbeln – när han även vann KM i matchspel.
”Jag trodde inte att jag skulle klara det”, säger Eliasson.

Under söndagen avgjordes finalen i Luleå Golfklubbs klubbmästerskap (KM) i matchspel. Matchspel spelas över totalt 18 hål och för varje hål som vinns går en spelare ett poäng upp.

Och i finalen ställdes två välkända basketspelare mot varandra: BC Luleås Daniel Eliasson och Plannja Basket-legendaren Jim Enbom.

”Jag mötte min barndomsidol i basket. Vi brukar gneta på tillsammans med golfen under somrarna. Jim är duktig lägger ned mycket tid och jag hade respekt för honom när vi gick ut och lirade i dag”, säger Daniel Eliasson.

Eliasson hade, vid seger, chansen att fullborda en ”dubbel” eftersom han för lite drygt en månad sedan vann det ordinarie klubbmästerskapet.

Och precis så blev det.

Tack vare en stark inledning kunde Daniel Eliasson slutligen vinna med 5-3 vilket innebär att han ledde med fem poäng med tre hål kvar att spela.

”Jag gjorde det bra under de fyra första hålen samtidigt som det gick lite sämre för Jim. Jag tog ledningen med 4-0 och efter det följdes vi åt och vann varannat hål. Sen lyckades jag vinna till slut på hål 15”.

Hur känns det att vinna ännu ett mästerskap?
”Det var kul! Jag trodde inte att jag skulle klara det. Jag har lägst handikapp i klubben så jag har lite press på mig att vinna. De säger åt mig att ’vinner inte du så är det en flopp’ (skratt)”.

I och med den här segern har Daniel Eliasson förtjänat en andra speciell parkeringsplats som är särskilt tillägnad klubbmästaren.

Eftersom han redan har en plats från segern i det ordinarie mästerskapet så ska han skänka den till en basketlagkamrat.

”Jag ska ge den andra till Danne Hansson”.

Något mer du vill tillägga om tävlingen?
”Det var en bra genomförd tävling. Det har pågått under säsongen och det är Slice Golf som styrt upp det och varit ansvariga. Det har varit riktigt roligt. ”.

Det här är matchspel

”Man behöver håla ut och ha ett resultat på alla hål. Du spelar 18 hål och för varje hål man vinner så går man ett upp. Den som har minst antal slag vinner”, säger Daniel Eliasson.

Daniel Eliasson

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå