Presentation av Fjällkon Flina från Vuollerim Gård. Flina föddes den 29 mars 20…

Presentation av Fjällkon Flina från Vuollerim Gård.

Flina föddes den 29 mars 2007 på granngården som hade Fjällkor. För ca fem år sedan när de skulle avveckla kom hon till Vuollerim Gård. Det var gårdens minsta fjällko. Otroligt snäll och tålmodig Fjällko! Hon var lite speciell, för hon var född med bara tre, istället för fyra spenar. Men det gick bra ändå. Hon har fått nio kalvar. Som pensionär har hon också varit mormor i hagen för att lugna ner de unga spralliga kvigorna som kommer på grönbete för första gången.

Nu kan du köpa köttlådor från Fjällkor från Vuollerim. Det är utvalda, pensionerade kor som vuxit upp på örtrika ängar i Vuollerim vid polcirkeln. De har levt i tusen dagar under midnattssol och norrsken. Dessa kor har fått gå flera år i vila och levt ett gott pensionärsliv med bara vila och mat innan slakt. Under sommaren har korna varit på ängsbete samt skogsbete i omgångar.

Köttlådor från dessa kor är endast på förbeställning (via hemsidan eller DM). Varje låda väger 16 kg och priset är 215kr/kg. #köttbutiken #fjällko #luleå #vuollerimgård @vuollerimgard

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot kottbutiken

Källa: Köttbutiken, Luleå