Tränarens tankar inför första träningsmatchen

Säsongens första träningmatch väntar under lördagen.
BC Luleå-tränaren Peter Öqvist unnar sina spelare att äntligen få tävla igen.
”De har förtjänat det nu”, säger Öqvist inför mötet med Umeå BSKT.

9 mars 2020.

Det var den senaste gången som BC Luleå spelade match innan SBL-säsongen stängdes ned på grund av Corona.

Men under lördagen, knappt sju månader senare, är det dags igen.

BC Luleås ställs i Luleå Energi Arena i ett traditionsenligt norrderby med Umeå BSKT som motståndare. Och BC Luleå-tränaren Peter Öqvist unnar sina spelare att få komma ut på parketten och tävla igen.

”Nummer ett är att det ska bli kul för grabbarna som har varit här och gnuggat sedan allt klappades igen på grund av Corona. De har legat i, tränat, tränat och tränat. Så det ska bli kul att få lira match igen helt enkelt. De har förtjänat det nu”, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Vad kommer BC Luleå att fokusera på?
”Våra grunder och våra grundspel både offensivt och defensivt. Rätt beteenden och bygga grund. Det är det vi kommer att hålla på med i morgon (lördag)”.

Det har gått drygt en vecka sedan importduon Steven Davis och Toure’ Murry anslöt till laget.

Båda två har gjort ett gott intryck på coachstaben och lagkamraterna.

”Det är bra gubbar. Steven (Davis) kände vi sedan tidigare och Toure’ är en ny bekantskap. Det har varit en kort startsträcka för dem så publiken ska inte förvänta sig jättetunga minuter på dem. De behöver mer tid innan de är helt inne i vad vi gör. Men den inledande känslan är superbra”, säger Öqvist.

Vem ska man hålla ett öga på under matchen?
”Jonatan Arvidsson och Danne Hanssons energi där ute, att Adam Rönnqvist är tillbaka i rätt klubb, Denzel George och Axel Nordströms grovarbete. Håll fokus på de grejerna under morgondagens match”.

Matchen sänds av Norr Media via deras hemsidor nsd.se och kuriren.nu. Sändningen börjar 12:55 och kommenteras av David ”Keso” Nilsson samt Max Wiik.

På grund av Corona-pandemin tillåts endast 50 personer i publiken under träningsmatchen. Dessa 50 platser har fördelats ut bland BC Luleås trogna publik.

Peter ÖqvistTräningsmatchUmeå BSKT

Författare: Max Wiik

Detta inlägg finns i sin helhet på BC Luleå hemsida.

Källa: BC Luleå, Luleå