Nu kan vi presentera ännu ett spännande nyförvärv inför säsongen 2021. Vi säger …

Nu kan vi presentera ännu ett spännande nyförvärv inför säsongen 2021. Vi säger varmt välkommen till Joakim Sochor. 22-åringen kommer senaste från spel med Spårvägen men har fått sin fotbollsfostran från Djurgårdens akademi.
– En spelare med speed och bra touch på bollen. Såg direkt att det är en kille som kommer bidra och göra Notas till ett bättre lag, säger Daniel Engberg.

Vi passade på att ställa några frågor till den vindsnabbe forwarden.

Du har tränat med laget nu ett tag, hur har det varit?
– Min första tid här i Notas har varit mycket rolig och lärorik. Det verkar finnas gott om sköna gubbar i laget som bidrar till en skön atmosfär. En av de bästa upplevelserna av att komma till en ny klubb som Notas tycker jag är att få ta del av nya tankar och spelsätt.

Vad ska Notas-publiken förvänta sig av dig under 2021?
– Jag hoppas att jag kommer kunna tillbringa mycket till laget både med min kämpaglöd och snabbhet. Förhoppningsvis blir det även mycket mål.

Du har ju fått din fostran i Djurgården, hur har det varit?
– Jag tillbringade många ungdomsår i Djurgården och matchades under den tiden mot många av Stockholms tuffaste motstånd.

Vilka är de bästa spelarna du mött?
– Dusan Jajic har möt flera gånger under ungdomsåren. Han har spelat i Hammarby och BP men har ganska nydligen skrivit på för nått danskt lag. Sedan har jag spelat mot en del gamla rävar som har lirat i Allsvenskan; Peter Andersson, John Tauer, Erik Figueroa (som lirar i Helsingborg idag) och jag har tränat mycket med Sebastian Holmqvist som har lirat i Allsvenska och som nu tillhör det Svenska landslaget i futsal.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot notvikensik

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

notvikensikherr
NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.