Bibblo bjuder på bokpåse till barnen


Plockar ihop påsen

– Det var i Råneå och Gammelstad som tanken väcktes och nu erbjuder de, vi på Björkskatans och Hertsö bibliotek att plocka ihop en påse till barnen. I dag har jag gjort iordning en påse till ett barn som nyligen lärt sig att läsa. Önskemålet var bra nybörjarläsning.

Katarina säger att en del kan komma med specifika önskemål om temaböcker, andra kanske vill att påsens innehåll blir en total överraskning.

Den som vill beställa en överraskningspåse kan mejla sitt önskemål till det egna biblioteket. Kontaktuppgifter finns på bibblo.se.

Kom med önskemål

– Berätta hur gammalt ditt barn är och om du har speciella önskemål. Ska det vara böcker som barnet själv kan läsa, högläsningsböcker eller både och? Vi behöver också den vuxnes låntagarnummer.

Katarina säger att den som hämtar påsen kan få den utlämnad utanför biblioteket och behöver inte alls komma i kontakt med andra personer. Ett tips är att kika i påsen för att se om det blev rätt sorts böcker.

– Känns det fel så går det bra att lämna böckerna i bokinkastet, säger Katarina som också vill tipsa om att den som ska återlämna en stor laddning låneböcker i bokinkastet gärna får göra det under en vardag, istället för en fredag kväll eller en helg då det inte finns personal på plats.

Under pågående pandemi är förseningsavgiften borttagen.

Bibliotekariens bokmix

Om Katarina själv får välja en överraskningspåse åt en fyra-femåring blir det gott och blandat:

– En berättelse på rim är rolig att läsa. ”Boken som inte ville bli läst” är en tokrolig historia som jag gillar. Jag skulle också plocka med en bok med bara bilder, där barnet själv får skapa berättelsen. Troligen skulle en barnboksklassiker också slinka ner.Source link