Fasta situationer blev Notas fall i derbyt | Notvikens IK Herrfotboll
Fasta situationer blev Notas fall i derbyt

Jacob Engström, tränare:
– Vi skapar en del lägen som borde resulterat i minst ett mål, men bollen ville inte in idag.
– Samtidigt är vi alldeles för passiva defensivt runt eget straffområde. Det kändes inte som att BAIK behövde anstränga sig i onödan för att göra sina mål och det har vi inte råd med.
– Nya tag mot Täfteå på lördag.

Det ligger en del i det. Spelmässigt kändes det som en jämn match men målen var billiga. Efter en kvart brast kommunikationen. Precious Johnson tackade och tog emot och lobbade in 0-1. Bara fem minuter senare nickade Tosin Aboyami in 0-2 vid bortre. Tämligen ostört.

Morgan åkte på en körare i första och fick lämna över till Harry Kircher mellan stolparna i paus.
I 57:e kom 0-3. Långt inkast och alldeles för tafatt försvar och nick i mål.

Spelmässigt var det som sagt jämnt och Notas saknade inte lägen. Simon Lundberg i BAIK-målet visade sig på styva linan vid ett flertal tillfällen och som inte det vore nog sköt Notas straff över ribban på övertid.

Nästa i tvåan:
Borta mot Täfteå IK på lördag 11/9.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.