Kaffe, kaka – blir det nionde raka? | Notvikens IK Herrfotboll
Kaffe, kaka – blir det nionde raka?

Lagen möttes i premiären. Då vann NIK med 6-0 (bild) och ifrågasattes, även från förbundet, för sitt val av spelare. Självklart påverkade det faktum att div 2 inte hade startat och att man inte hade fått spela några träningsmatcher. Nya spelare hade aldrig spelat match med sina nya lagkamrater.
NIK försvarade sig med att det inte fanns någon startelva uttagen till div 2-premiären. Och man kan ju undra vilka spelare man skall använda då NIK har en trupp till båda serierna.

Sedan kan det var intressant att se vad som händer under en säsong.
Jämför man startelvan mot ISK i div 4-premiären med dagens match mot Täfteå i div 2 hittar man fyra namn som startade båda matcherna: Gylling, Kåreborn, Atåha och Magnus. Dessutom startade Sven mot ISK och var på bänken idag.
Jämför man startelvan från div 2-premiären mot Östersund med dagens mot Täfteå hittar man också fyra namn: Kåreborn, Gylling, Atåha och Jeppa. Drugge startade mot Östersund och var på bänken idag.
Vi lämnar till betraktaren att avgöra om detta är mycket eller lite, normalt eller inte.
Stor omsättning av olika orsaker. Skador, studier, flytt etc är såklart något som varit med och påverkat resultatet i tvåan så här långt.

I div 4 har vi dock allt som oftast fått ihop en schysst elva och nu går vi för guldet.

Jacob Engström, tränare:
– Det kommer bli en tuff match mot ett Infjärden som har fått ihop en bra resultatrad sen vi möttes i premiären.
– Vi siktar på att ta en ny trepoängare och ta ett steg närmare seriesegern men vi måste vara ödmjuka inför uppgiften och se till att vi tar ett stenhårt jobb för varandra.

Truppen:
Axel R, D Öhman, Edwin LJ, Emil L, Sven ES, H Drugge, H Berlin, Soheyl M, Pierre B, Nino T, Harry K, Ahmed J, Bangk K

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.