MAGNUS ÄR SIG LIK! På söndagen spelar “nya” Notas sin första träningsmatch. Men…

MAGNUS ÄR SIG LIK!

På söndagen spelar “nya” Notas sin första träningsmatch. Men en sak är sig lik. Magnus Johansson fyller 45 år i november och mot BBK U19 finns den oömme forwardens namn i den tänkta startelvan.

Magnus karriär är såklart i mångt och mycket unik. Fram till 2002 och 25 års ålder var det NIK som gällde.
Sedan blev det någon säsong i GIF och IFK Luleås A-lag. Lite nedvarvning väntade sedan i “kompisgäng” i div 5 med BAIK och IFK parallellt med långdistanslöpning.
2016 trappades comebacken upp i NIK:s lag 2 och under de fyra senaste säsongerna har Magnus gjort 71 matcher och 22 mål i div 3 och div 2.

Så här tänker Magnus själv:
– Säsongen 2021 var naturligtvis en besvikelse. Jag tycker inte att vi som lag kom upp i den nivå som vi har. Vi släpper till en del alldeles för lätta mål bakåt och gör för få framåt.
– Vi tappade många spelare av olika anledningar, vilket resulterade i att vi hade en tunn trupp. Det märktes framförallt efter sommaruppehållet när vi hade många matcher.
– För egen del är jag nöjd över mycket speltid men borde naturligtvis gjort mer mål.

-Inför 2022 har vi tappat några men också fyllt på unga spännande spelare.
Målsättningen är givetvis att försöka vinna serien och spela i Div 2 igen.
– För egen del är jag igång och tränar med laget. Min målsättning är att vara med så mycket som möjligt.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot notvikensikherr

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.