SVENNE BEHÅLLER Googlar du “kulturbärare” är chansen stor att du får upp en bi…

SVENNE BEHÅLLER #8

Googlar du “kulturbärare” är chansen stor att du får upp en bild på Sven Eriksson Sundström. Åtminstone borde du det. 39 år ung kommande juli laddar Svenne för en 24:e säsong i Notas herrtrupp. På raken. Inga avstickare till någon annan här inte.

2021 var en krävande säsong. 17 matcher på banan i div 2 varav tre från start. Det betyder ett antal utan inhopp och även de allra flesta i div 4.
På målfronten satte Sven spiken i kistan vid 3-0 vinsten hemma mot Storfors. I div 4 blev det fyra strutar och en starkt bidragande orsak till seriesegern för andralaget för denna fantastiskt lojala spelare.

– Ja, det var en tuff säsong för laget och mig personligen med mycket matcher på kort tid. Detta var en av anledningarna till att vi inte presterade det som behövdes för att hålla oss kvar. Såklart tungt då jag känner att vi hade mer att ge.

Inför 2022:
– Känns inspirerande och roligt med många hungriga spelare och ledare. Ska bli roligt att lära känna dom nya i laget både på och utanför planen.
– Jag skall jobba för att bidra till lagets utveckling så mycket jag kan men just nu är stort fokus på att få ordning på lite skador som strular.

Några planer på att byta klubb?
– Inga anbud (haha). Att spela för något annat lag har nog aldrig varit mindre aktuellt än nu.
– Jag känner att vi som lag kan mer än det vi visade ifjol och det vill jag vara med och bidra till att bevisa denna säsong.

Fotnot: Ni som undrar över att Sven spelade i #98 mot BBK U19. Var lugna. Tröjan med #8 hade helt enkelt inte kommit med till Arcushallen.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot notvikensikherr

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.