STRYK MOT SKELLEFTEÅ Ser man bara resultatet 0-4 får man förmodligen känslan at…

STRYK MOT SKELLEFTEÅ

Ser man bara resultatet 0-4 får man förmodligen känslan att Notasherrarna inte var med i matchen alls mot div 2-laget Skellefteå FF på söndgen i Arcus. Riktigt så illa var det inte. NIK hade en handfull chanser för egen del och släppte två sena mål efter slarv.

Daniel Engberg, tränare:
– Jag tycker inte det är en “0-4 match”. Vi skapar flera chanser där deras målis är bortspelad. Och de två sista målen ger vi bort. Det är en träningsmatch och jag värderar prestationen före resultatet och där är jag nöjd.
– Framför allt första halvlek (0-1 i paus). Då får vi bak dom i banan en hel del och dom får spela försvar mot vår bollhållning. Sedan är det ett vasst div 2-lag och det går undan när dom ställer om. Men vi håller ihop det bra defensivt.
– Sedan tappar vi lite organisation i andra halvlek. Vi gör bl a åtta byten och det tar alltid lite tid innan en ny uppställning sätter sig.

Nästa match:
Söndag 20/2 kl.12.30 mot Bodens BK

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot notvikensikherr

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.