SEGER MOT BBK! Notasherrarna tog en meriterande seger på söndagen. Div 2-laget …

SEGER MOT BBK!

Notasherrarna tog en meriterande seger på söndagen. Div 2-laget Bodens BK besegrades med 2-1 (2-0) efter dubbla mål av Robert Lidhammar inom loppet av åtta minuter i början av matchen.

BBK började matchen med stort bollinnehav och det kom överraskande när NIK tog ledningen. Dock hade man en riktigt bra period kring målen där man var mycket aggressiva och lyckades i den höga pressen.

1-0 kom i den 13:e. NIK satte fast BBK och bollen kom till Jesper Jacobsson som chippade in bollen bakom den gröna backlinjen och där kom Robert Lidhammar först.
Robert var nära ett nytt mål direkt efter sedan ny aggressiv press gett bra läge.
I 21:e kom så 2-0. Jonathan Kåreborn trampade runt på vänsterkanten och serverade snett inåt bakåt. Robert nöp till på en touch.

I andra halvlek höll NIK ihop det bra bakåt trots åtta byten. Det blev inte så långa anfall men man behöll kylan och spelade sig ofta ur situationer på ett behärskat sätt.
BBK hade mer boll och fick till en del inspel. Reducerade till 2-1 med kvarten kvar men i övrigt behövde bara Morgan göra en riktigt kvalificerad räddning.

Daniel Engberg, tränare:
– Det känns såklart riktigt bra. Framför allt håller vi ihop laget bra bakåt. Och får utdelning när vi slår till med hög och aggressiv press.
– Stundtals hade vi kanske bättre bollhållning mot Skellefteå trots 0-4 men det fanns många bra tendenser idag också.
– Vi kan vara något bra på spåren.

Nästa match:
Helgen 25-27/2 spelas Arnes Bil Cup i Arcushallen.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot notvikensikherr

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.