KLAR FÖRLUST Det är bara att konstatera att det skiljer en division mellan Skel…

KLAR FÖRLUST

Det är bara att konstatera att det skiljer en division mellan Skellefteå FF och Notasherrarna. Både på pappret och på planen. Under lördagen vann västerbottningarna utomhuspremiären med samma siffror som i Arcus i februari, 4-0.

1-0 efter sju minuter. 3-0 efter 23. Matchen var körd resultatmässigt redan där. Men det är ju försäsong och det gäller att lära sig och bli bättre.
Ett ungt Notaslag skaffar sig erfarenheter och man måste emellanåt mäta sig med lag som är bättre, för stunden, om man själv skall utvecklas.
Därmed är inte allt förlåtet. Hemmalaget fick alldeles för enkelt spela sig fram och skapa chanser. Notas hamnade väldigt lågt och var ändå ihåliga.
Efter 3-0 mattades Skellefteås anstormning. Andra halvleks inledning var Notas klart piggaste period och enda målet efter paus var en bjudning då ett Notasinkast ledde till friläge för SFF.

Stefan Andersson och Jacob Engström, tränare:
– Ja, vad säger man. Det var tungt idag. Vi bjuder in dom direkt genom att hamna fel i försvarsspelet. Vi hamnar för lågt och dom får många alternativ att välja på.

Nästa match:
Söndag 13/3 kl.16.30 mot Gällivare SK i Arcushallen.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot notvikensikherr

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.