Nordprofil utökar produktionen i Luleå: Erbjuder anpassade tak- och väggplåtsprofiler på en kvart

  Vi är genom den nya investeringen ensamma om att tillverka profilerna TRP 20 och TRP 45 i Luleå-området. Med den nya utrustningen kan vi leverera anpassade profiler utifrån önskade mått och kulörer mycket snabbt, förklarar Jens Hardegård, VD och koncernchef för Nordprofil Byggplåt AB.

Nordprofil har utökat produktionen i Luleå med de två klassiska tak- och väggplåtsprofiler TRP 20 och TRP 45, något man är ensam om inom fyrkanten. Profilerna levereras snabbt i anpassad storlek och kulör. 

– Vi kan ordna leveransen medan kunden dricker en kopp kaffe hos oss, säger Jens Hardegård, VD och koncernchef för Nordprofil Byggplåt AB.

Nordprofil, en av Norrlands största tillverkare av byggplåt med tillbehör, fortsätter att expandera.

Nu har en ny investering gjorts i anläggningen i Luleå. Det handlar om ett nytt profilverk för produktion av de klassiska tak- och väggplåtsprofilerna TRP 20 och TRP 45, som är mycket prisvärda och lättmonterade.

– Vi är ensamma om att tillverka dessa uppskattade profiler inom fyrkanten. Med den nya utrustningen kan vi leverera anpassade profiler utifrån önskade mått och kulörer mycket snabbt. Vi kan i princip ordna leveransen på en kvart, medan vi bjuder kunden på en kopp kaffe, säger Jens Hardegård.

Hög kvalitet för proffs och privatkunder

Nordprofil använder högkvalitativa material, främst från SSAB, i denna och hela sin övriga produktion – bland annat miljöanpassade  och färgbelagda stålmaterialet GreenCoat.

– Liksom för övriga sortimentet erbjuder vi TRP 20 och TRP 45 till både privatpersoner och bygg- och hantverksföretag, säger Jens Hardegård.

TRP 20 och TRP 45 är klassiska och uppskattade tak- och väggplåtsprofiler som nu produceras i Nordprofils nya profilverk i Luleå.

Lokalt och skräddarsytt

– Att vi producerar lokalt innebär att vi kan erbjuda våra kunder korta ledtider, skräddarsydda lösningar och snabb service på en hög nivå vad gäller alla våra produkter. Det uppskattats och är helt klart en konkurrensfördel för oss. Och nu vässar vi vår servicenivå och våra snabba leveranstider ytterligare, berättar Jens Hardegård.

Han understryker att omsorgen om varje kund är en viktig ledstjärna för Nordprofil – oavsett om det gäller en friggebod eller en industrihall.

– Vi går igenom behoven och förutsättningarna i varje enskilt uppdrag och utformar och tillverkar sedan i våra anläggningar precis det som behövs.

Brett utbud

Nordprofils skräddarsydda utbud spänner över ett brett register.

– Vi tar oss an alla uppdrag från ett fönsterbleck till hela systemlösningar för tak och fasader. Vi kan även ordna plåtlösningar till skorstenar, vattenavrinning och taksäkerhet. Vi levererar det färdiga plåtmaterialet med alla tillhörande beslag och detaljer. Det gör monteringsarbetet enkelt och effektivt, menar Jens Hardegård.

Stark framtidstro

Den senaste investeringen för produktion av profilerna TRP 20 och TRP 45 ligger i linje med en pågående expansion.

– Vi ser en mycket god utveckling för vår marknad och har stark framtidstro. Det pågår ju många stora industriprojekt i Norrland som stärker hela regionen. Dessa leder i sin tur till många investeringar hos olika underleverantörer. Dessutom byggs det allt mer bostäder och många privatpersoner vill utveckla sina villor och fritidshus, säger Jens Hardegård.

Faktaruta:

Om Nordprofil
Nordprofil är en av Norrlands största tillverkare av byggplåt med tillbehör. Företaget säljer tak- och fasadplåt med tillbehör, som plåtlister och beslag, takstegar, takrännor, taksäkerhet samt plåtinklädnad för exempelvis villor, maskinhallar och industribyggnader. Kundtjänsten och tillverkningen sker via dotterbolagen: Nordprofil Luleå Byggplåt AB, Johanssons plåt i Örnsköldsvik AB och Vännäs plåt AB.

Källa: Nordprofil