Notas kom undan med 3-2 mot Röbäck | Notvikens IK Herrfotboll
Notas kom undan med 3-2 mot Röbäck

Bild: Leon Isaksson gjorde Notas två första mål och fick pris av matchsponsorn ICA Kvantum Luleå.

Att det blev så jämnt till slut kändes onödigt. Men NIK var inte påslagna i 90 minuter. Känslan från sidan var att man från start kände att det här var något som skulle lösa sig. Man bjöd på ytor bakåt och slog bort bollar framåt.

Leon Isaksson fick trots detta ett gyllene tillfälle att ge Notas ledningen efter 20 minuter. Öppet mål från bara någon meter men skottet utanför. (Leon skulle dock ta revansch, två gånger om).

Röbäck stack upp direkt efter Notas miss och fick med sig en straff efter ett rörigt Notas ingripande. Straffen satt säkert och ett oroande 0-1 var ett faktum.

Målet blev som tur var en väckarklocka. Fram till paus och en kvart in i andra hade Notas sin bästa period då man också vände till 3-1.

Leon Isaksson skulle som sagt ta revansch. Först pang upp i nättaket efter en hörna och sedan 2-1 på nick sedan Robert Lidhammar serverat inlägg.
Skönt och inte orättvist att matchen var vänd innan paus.

Notas kom ut bra i andra halvlek. Efter tio minuter rann Neo Vesterlund igenom och förvaltade en genomskärare. 3-1 och femte målet i serien så här långt.

Sedan var det som att man blev lite nöjda. Slog av på takten. Bjöd på lite väl mycket och det kunde alltså straffat sig rejält.

Daniel Engberg, tränare:
– Skönt att vara hemma på Tunavallen. Och så klart otroligt skönt med tre poäng.
– Nu har vi en vecka att jobba på de detaljer som kan bli bättre innan nästa match.

Nästa match
Lördag 16/5 kl.16:30 borta mot Skogså IF

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.