Gammal var äldst mot Gällivare SK | Notvikens IK Herrfotboll
Gammal var äldst mot Gällivare SK

Det var lite trevande från start och tog ett tag innan man kom igång. Inte så konstigt. Ett förhållandevis nykomponerat lag där flera spelare varit utan match ett tag.

Det var dock inget snack om vilket lag som drev matchen. De riktigt farliga chanserna uteblev första 45. Närmast att spräcka nollan var faktiskt gästerna som efter en omställning och inspel från kanten fick till en skarv upp i ribban bakom Morgan.

Efter paus small det bara till. Två intressanta spelare kom in. Tränare Engberg och Fredrik Öqvist. Det tog bara två minuter så tråcklade sig Engberg igenom efter kortlinjen och hittade in till en fristående Rasmus Nilsson som rakade in 1-0 i öppen bur.
Sedan rann det bara på. Firma Nilsson /Johansson firade triumfer framåt. Rasmus följde upp sitt mål med två assist till Magnus där åldermannen på sedvanligt sätt var först inne i boxen (2-0 och 4-0). 3-0 var riktigt snyggt. Magnus tog med bollen med bröstet och lobbade bollen i nät.

Ett olycksfall i arbetet och gästerna reducerade till 4-1. Slutsiffror som ganska väl speglar hur det såg ut på planen.

Jacob Engström, coach:
– En bra start på seriespelet i fyran. Lite trögstartat men vi kontrollerar matchen. När vi sedan snäpper upp efter paus får vi utdelning och avgör. Så det känns helt ok.

Nästa match i fyran:
Redan på onsdag 11/5 kl.20:00 hemma mot Vitå BK.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.