Firma Nilsson/Johansson fortsätter leverera | Notvikens IK Herrfotboll
Firma Nilsson/Johansson fortsätter leverera

Efter två raka seriesegrar är kraven/förhoppningarna på andralaget högt ställda. Bollinnehavet i de inledande matcherna har varit massivt och motståndarna har tvingats/valt att bilda köttmur.

Fakta är att det hade behövts lite högre bolltempo för att göra mål innan paus. Fakta är också att Notas bollhållning tröttat ut motståndarna och man har skördat frukterna efter paus. Det är ju någonstans resultatet vid full tid som räknas.

Idag spräckte Magnus Johansson nollan med timmen spelad då han kom först med foten på ett inlägg från Sven Eriksson Sundström.
Sedan gjorde Rasmus Nilsson två snarlika mål. Väl förvaltade frilägen efter fina framspelningar av Elias Isaksson respektive Gustav Hamstig.

Daniel Engberg, för dagen spelare:
– Det är lite klurigt att spela mot ett sådant lågt försvar. Men vi har bollen nästan hela tiden, har ett par i ribban utöver målen. Och dom skapar ingenting. Det måste vara ok. Annars blir kraven orimliga. Killarna måste ha rätt att känna glädje över vunna fotbollsmatcher.

Jacob Engström, coach:
– Det blev som sagt en matchbild snarlik den i söndags. Vi har full kontroll och när vi snäpper upp i andra går vi ifrån. En fin start på serien.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.