Derby mot Lira BK på Porsö IP | Notvikens IK Herrfotboll
Derby mot Lira BK på Porsö IP

Lira BK krånglade sig upp via kval och var nykomling i trean ifjol. Där blev det en strålande andraplats och man var enda lag som knep poäng av Kiruna FF. Detta då man kvitterade på övertid i avslutningsmatchen på Lombia.

Lagen har hunnit mötas två gånger i år. Båda tillfällena i Arcushallen. Först i träningsmatch i januari då NIK vann med 3-1 (bild) och sedan i finalen av Arnes Bil Cup då det blev ny seger, 2-0.

Nu behöver man inte sticka under stol med att det krävs trepoängare för att haka på Täfteå i toppen. Lira, med ett antal spelare som funnits i Notas färger som pojk- och/eller seniorspelare, kommer såklart att ge allt för att sätta käppar i Notashjulet. Och själv vara laget som hakar på.

Notas kommer att fokusera på prestationen och vet att gör man jobbet på rätt sätt kommer det att räcka långt.

Daniel Engberg, tränare:
– Känslan är att alla längtar till derbyt.
– Det gäller att gilla utmaningen. Att inte gå ut och vara rädd för att förlora, utan vi ska gå ut och våga vinna.
– Jaga personbästa. Vad behöver just jag göra för att vi ska vinna fotbollsmatcher?

Truppen
Morgan G, Axel R, Anton A, Joel S, Rasmus K, J Gylling, D Öhman, Kevin F, Sven ES, R Lidhammar, J Kåreborn, Elias I, V Skogfält, G Hamstig, Anton O, Leon I, Magnus J, Rasmus M

Rapportering
Lira brukar sända i Min Fotboll. Vi kompletterar vid behov.
Ev mål rapporteras också i Facebookgruppen Notisen.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.