Säsongen för vattenskoter är här, men vilken modell ska du välja?

Sommaren är i antågande och även sköna kvällar på en vattenskoter.

Allt fler upptäcker tjusningen med vattenskoter. För att besvara den ökade efterfrågan breddar Lindroths Motorcenter sin satsning på maskinerna, med fler modeller och skräddarsydd rådgivning i butiken. 

Nu är första sommarmånaden här och solen har börjat värma upp vattnet. Ett sätt att komma närmare det stora, sköna blå är att köra vattenskoter. I Sverige fanns det mellan 25 000 och 30 000 maskiner 2020 enligt Trafikverkets beräkningar, och populariteten ökar. 

Men för den som vill ge sig ut på vattnet är det inte bara att välja första bästa skoter. Då olika skotrar passar olika körstilar, blir en viktig fråga vilken typ du ska välja. 

Satsar på bredd och rådgivning

Därför berättar Peter Fallström att de har valt att göra en satsning på ett flertal olika touring-modeller och sportmaskiner. 

– Vi har till exempel tagit in Sea-doo Spark Trixx som finns både för två och tre passagerare. Den har bland annat ställbar jetstråle som gör att du får bättre manöverfunktion vilket gör den till en av de roligaste maskinerna på marknaden.

Vill du ta det lite lugnare och glida omkring och njuta av sol, vind och vatten, ska du istället välja en touring-modell: 

– Sea-Doos har inbyggd musikanläggning som tillval på alla sina modeller samt att passagerarsätet är löstagbart på touring-modellerna. Det kan användas som badbrygga som gör att man kan sitta ner och ha picknick efter badet. 

Lindroths erbjuder även skräddarsydd rådgivning i butiken. Att känna och klämma lite grann, och hitta rätt bland alla tillval gör det enklare att garantera en grym sommar ute på vattnet. 

– Vi ser fram emot mycket sol och många härliga körupplevelser, säger Peter.

Källa: Lindroths Motorcenter