Till slut kom målen – seger mot Sunnanå SK | Notvikens IK Herrfotboll
Till slut kom målen – seger mot Sunnanå SK

Notas inledde bäst och skapade ett par halvfarliga lägen i inledningen. Men sedan kom en period som var oroväckande lik derbyt mot LSK med för omständigt spel och bortslagna passningar. Det skall dock poängteras att hemmalaget var klasser bättre än det lag NIK ställdes mot i träningsmatch i mars. SSK spelade fyndigt och tog sig ur NIK:s press.
I slutändan var det en avancerad benparad av Morgan som räddade 0-0 i paus och ett rättvist oavgjort halvtidsläge.

I andra halvlek var NIK bättre. Man bröt högre och började producera chanser. Rasmus Månsson kom in och hans kvicka ben ställde till problem för hemmalaget.
Jeppa bröt sig loss och sköt på målvakten, Anton O sköt två gånger men målisen räddade dubbelt. Det verkade som förgjort.

Men med minuten kvar av ordinarie tid kom det förlösande 1-0 målet. Rasmus Månsson trampade runt på vänsterkanten. Forcerade genom två backar och fick väg ett avslut. Returen studsade ut till Anton Olofsson som siktade och stötte in ledningsmålet i det lediga hålet.
På övertid drogs Lidhammar ned och Gustav Hamstig säkrade tre pinnar med 2-0 från elva meter.

Daniel Engberg, tränare:
– Oj, så skönt att de där målen kom. Vi visar tålamod och mal ned dom.
– Men det är klart att man vill ha mål tidigare på lägena vi har. Men oerhört starkt att vi fortsätter hela vägen in.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.