Sång i parken drog storpublik

Sång i parken fick Luleborna att gå man ur huse för allsång i stadsparken. Foto: Alexandra Nyman.
Lördag 11 juni gick Luleborna man ur huse för att sjunga allsång i stadsparken i Luleå. Ung som gammal samlades för att titta på de många körerna, sjunga allsång och fika. Det sjöngs inte bara allsångshits på svenska, även de finsktalande och de med samiskt påbrå kunde känna igen sig.
Sång i Parken anordnades för att samla pengar genom Rädda barnen till flyktingar som kommit hit till Norrbotten från Ukraina. Bakom tekniken kring ljud och ljus fanns Samljus och de gjorde en fin insats.
– Sånghäftena tog slut, fast vi flera gånger skrev ut nya, vi hade aldrig vågat hoppas på en sådan uppslutning. Det här var så roligt så vi kanske gör om det nästa år, sa Anne Simonsson, präst i Luleå domkyrkoförsamling och projektledare för Sång i parken 2022.
Camilla Rönnbäck, pedagog i Luleå domkyrkoförsamling, agerade “runner” och delade ut sånghäften – så populära att de tog slut trots påfyllning tre gånger. Foto: Alexandra Nyman.
Allsångsledare men till vardags kyrkogårdschef i Luleå domkyrkoförsamling Fredrik Lundberg i mitten. Till vänster trumpetare Miika Kurkkio och Lars Frisk, gitarrist. Foto: Alexandra Nyman.
Anne Simonsson, en lycklig projektledare för Sång i parken och till vardags präst i Luleå domkyrkoförsamling. Foto: Alexandra Nyman.

Källa: Svenska kyrkan, Luleå