Stark vändning och tre poäng för NIK 2 | Notvikens IK Herrfotboll
Stark vändning och tre poäng för NIK 2

Efter några sena motbud satsade NIK på 5-3-2/3-5-2 uppställning i en match som var en riktigt trevlig div 4-tillställning. Heden var en mix av äldre och ungt som försökte spela fotboll och man fick även 0-1 i tidigt skede. Första halvlek var jämn och strax innan paus kom viktiga 1-1. Lucas Lundqvist skarvnickade på hörna och Daniel Öhman nickade i mål.

Omgående i andra halvlek kom 1-2 lite slumpartat efter fast situation. Och nu inledde NIK den stora jakten. Man höjde intensiteten i pressen och fick bättre fart på bollen. Ja, andra halvlek blev riktigt bra.
Daniel Engberg höll på att kvittera med årets mål. Istället sträckte bortamålisen ut i sin fulla längd och fick fingertopparna på bollen och styrde den i stolpen nära krysset.
Det dröjde till kvarten kvar innan ett rättvist 2-2 kom. Den här gången nickade Lucas L direkt i mål istället för att skarva.
Notas nöjde sig inte utan gick för seger. I 83:e blev en nyss inkommen Hedenback olycklig. Var inte beredd på Rasmus Månssons snabbhet och krokade ihop med straff som följd. Sven Eriksson Sundström var som så många gånger förr säker från elva meter, 3-2.

Jacob Engström, coach:
– Härlig vändning och tre goa poäng. Vi vände och vred lite i formationen för att hitta rätt utifrån vilka spelare som var med. Jag tycker det blev bra, framförallt efter paus.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.