Intressant höst för Notasherrarna igång | Notvikens IK Herrfotboll
Intressant höst för Notasherrarna igång

Tränaren Daniel Engberg har svarat på några frågor:

Hur har uppehållet varit?
– Tror uppehållet har varit nyttigt för många. Vi har haft väldigt mycket skador och sjukdomar under våren vilket gjort att vi slitit hårt på många med tanke på matcher i trean och fyran. Men personligen så hade jag kunnat köra igång en vecka tidigare. Har saknat kollegorna, grabbarna i laget och fotbollen.

Hur kändes återstarten?
– Det var bra intensitet och fart. Många som såg sugna ut. Det tycker jag lovar gott. Kommer vara en höst som kommer att kräva mycket engagemang och vilja. Ska man klara av att ge det så måste man också känna glädje. Kändes som att många tyckte det var kul att vara igång.

Hur ser upplägget ut närmaste tiden?
– Nu ska vi få igång kropparna och jobba på det som var mindre bra under våren.

Tankar inför hösten generellt?
– Tycker det är ganska tydligt vad vi behöver göra bättre när man tittar på de matcherna vi förlorar. Vi måste springa, både med och utan boll. Defensivt handlar det mycket om återerövring, defensiva omställningar och om att flytta lagdelar för att hålla bollen utanför oss. Löper vi när vi har boll är vi svåra att få tag på. Tycker att vi stundtals varit väldigt bra på att hota mellan motståndarnas lagdelar och attackera deras linjer. Men när vi blir passiva och använder för många tillslag så tappar vi tempo och får omställningar mot oss.
– För att kunna göra det krävs det hög närvaro på träningar, en jäkla vilja att jaga personbästa vid varje tillfälle och att vi är lojala mot gruppen. Varje träning/match är en möjlighet att bli bättre. Ska vi ta kullen i höst så kommer det krävas engagemang och glädje.

Första gången du kan se Notasherrarna i match blir tisdag 26:e då det är träningsmatch mot IFK Luleå Akademi. Sedan väntar semifinal i Stira Coop Norrbotten Cup (DM) mot div 1-laget Piteå IF.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.