Notas stod upp – men PIF vände och vann | Notvikens IK Herrfotboll
Notas stod upp – men PIF vände och vann

Nog var det så att gästerna, precis som väntat, hade väldigt mycket boll. Men Notaskillarna slet förtjänstfullt. Låg allt som oftast rätt i positioner och försökta att inte bara slå iväg när man kom åt bollen. Även om det var otacksamt långt till gästernas mål när man fick kontroll på passningarna så fick man ändå vila med boll emellanåt.
Några vassa lägen skapade PIF innan paus men Morgan Grankvist var på tå i Notasburen och gulsvart fixade 0-0 in till drickat.

I andra tog de rödklädda gästerna snabbt kommandot och det kom väldigt oväntat, hemmalagets ledningsmål. Vänsterbacken Jesper Gylling hade gett sig ut på en lång löpning. Rasmus Karlsson hittade in med en lång boll, Gylling kom först och forcerade in 1-0.
Nu tändes hoppet om avancemang och även om PIF ökade trycket kunde NIK hålla ihop trupperna. I 79:e var det dock kört. Morgan räddade första skottet men kunde inte göra något åt nicken som följde. Direkt matchavgörande blev i praktiken 1-2 som olyckligt nickades i egen bur bara minuten efter kvitteringen. 1-3 och 1-4 i 85:e och 90:e kom av bara farten då luften gick ur.

Daniel Engberg, tränare:
– Jag tycker vi står upp jättebra. Jobbar tillsammans och vågar när vi har boll. Det var synd att 1-2 kom så snabbt efter 1-1. Det kändes tungt.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.