Julia från Stockholm väljer Luleå: “Det händer så mycket spännande nu”

Tränar för 50 minuter

På sin lediga tid brukar Julia träna, hon uppskattar alla möjliga träningsformer och gillar att utmana sig själv. Hon joggar gärna runt Skurholmsfjärden och i Gammelstadsvikens naturreservat eller spelar tennis med sambon. Under våren tränade hon inför Riga Marathon, men blev sjuk och missade loppet.

– Jag brukar sätta upp mål för att hålla mig motiverad, även om jag egentligen inte tävlar mot någon annan än mig själv är det kul att sikta på något. I sommar har jag tränat för att springa milen på under 50 minuter och det hoppas jag klara snart!

En vanlig helg blir det ofta en promenad i skogen eller på isvägen beroende på vilken årstid det är. Ibland gör paret en längre utflykt, till exempel till Storforsen.

– I början av studietiden var jag mer i ”Porsöbubblan”, det blir lätt så som student att man hänger där alla bor och bara går ut på studentpuben där. Men mot slutet av utbildningen, när man lugnat sig lite (skratt) så är det väldigt trevligt att åka in till stan och träffa vänner där, gå ut och äta, ta en drink.

Fler middagar på stan

Förhoppningsvis ska det bli fler middagar på stan nu när studentekonomin är ett minne blott. Julia ser fram emot att upptäckta staden igen ur ett nytt perspektiv nu när hon inte längre är student.

– Luleå växer ju och det känns kul att vara med på resan! Jag ser fram emot att upptäcka ännu mer av Norrbottens härliga natur framöver.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen vartlulea.se

Källa: Vårt Luleå – Luleå kommun, Luleå