Stora hamndagen är tillbaka – Vårt Luleå

Hamnen är en förutsättning för den samhällsutveckling och industriella tillväxt som sker just nu i norra Sverige. Därför ser medarbetarna i Luleå Hamn fram emot att visa upp hamnens verksamhetsområden för allmänheten. Men Göran Carlsson hoppas också på att det blir en familjefest med många uppskattade aktiviteter.

– Vissa kommer tycka det är jättekul att skjuta straffar tillsammans med Luleå Basket, medan andra väljer rundtursbussen för att se godsvolymerna som gjort Luleå till Sveriges största bulkhamn. Det kommer finnas något för alla, och vi ser fram emot att få välkomna Luleåborna, säger Göran Carlsson.

Program och bra att veta

Programmet kommer innehålla bland annat en räddningsaktion från sjöräddningssällskapet, tävlingar, barnteater och god mat. Utöver det kommer det finnas flertalet aktiviteter och utställare på plats som bjuder in till spännande berättelser om allt som händer i Luleå Hamn.

Välkommen till Stora hamndagen:

  • Vi rekommenderar att våra besökare tar sig ut med cykel. Cykelkarta finns på storahamndagen.se. Länk till annan webbplats.
  • Från Södra Hamn går det även att ta turbåten Laponia till Strömören.
  • Parkera gratis i parkeringshuset Karpen under Stora hamndagen.
  • Barn under 16 år besöker området i målsmans sällskap.
  • Det finns tyvärr ingen möjlighet att lägga till med egen båt
  • Vi har gott om hamnvatten, men ta gärna med eget dricksvatten.

Läs mer om vad som händer på plats: https://storahamndagen.se/ Länk till annan webbplats.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen vartlulea.se

Källa: Vårt Luleå – Luleå kommun, Luleå