Rörcentrum inviger sina nya lokaler

– Vi har viktiga och roliga utmaningar framför oss och då känns det bra med en ny fräsch butik för våra kunder och medarbetare, säger Robin Karlsson, delägare Bad&Värme, Rörcentrum i Luleå AB.

Nu har Bad&Värme, Rörcentrum i Luleå AB flyttat in i sina nya lokaler och vid månadsskiftet blir det invigning i dagarna två. 

– Det här är en satsning för framtiden, för att växa som företag med fler anställda och fler kunder, säger Robin Karlsson, delägare. 

Rörcentrum i Luleå AB, som ingår i den svenska kedjan Bad&Värme, har sedan i våras haft “smygöppet” på Banvägen, och i början av september är det dags att inviga den nya butiken på riktigt. 

– Det känns jätteroligt! Verkligen kul och spännande att kunna erbjuda våra kunder något nytt och fräscht, säger Robin Karlsson.

Den nya butiken ligger mer tillgänglig och syns bättre från vägen men är inte mycket större än den förra om man räknar i kvadratmeter. Däremot har fördelningen i storlek mellan butik och lager färändrats eftersom behovet krävde det. I nya butiken är lagret större, en förändring som var ett måste i och med ökad efterfrågan.

– Många byggen behöver större plats för lagerhållning, och så låg vi lite undanskymda och var svåra att hitta.

Rörmokeri för alla kunder

Kundgrupperna är fördelade på hälften privata kunder och hälften företag. En fördelning som Rörcentrum även vill fortsätta ha i framtiden.

– Nu har vi nya lokaler och är på plats så då är det bara att köra på som vanligt, vilket för oss betyder att hela tiden sträva efter att vara så bra som möjligt för alla kunder, säger Robin Karlsson och fortsätter;

– Vi är i första hand en rörfirma som säljer produkter och tjänster inom rörmokeri, men det övriga som inredning och installationer är också viktigt såklart. Vi utesluter inte någon kundgrupp inom våra arbetsområden.

Vill bli fler rörmokare

Rörcentrum i Luleå har fyra anställda men vill gärna bli fler. De söker sedan en tid tillbaka fler rörmokare och har en målsättning på sammanlagt 10 anställda. Ett steg företaget dock vill ta i lagom takt för att undvika växtvärk även om det kanske hade kunnat gå lite snabbare. Bolaget söker personal via olika forum men upplever att det inte är så lätt som man kanske kan tro och att arbetslösa rörmokare knappt existerar.

– Vi försöker driva det familjärt och då är det kanske inte viktigast att hitta bästa rörmokaren utan bästa medarbetaren, alltså den som är duktig på sitt jobb men även har social kompetens som tillför något positivt i teamet, säger Robin Karlsson. 

Invigning i två dagar

Och i början av nästa månad blir det alltså invigning av de nya lokalerna med bland annat leverentörer på plats och grillade hamburgare till försäljning.

– Vinsten av det vi säljer hamburgarna för ska gå till välgörenhet. Det känns viktigt för oss att stödja viktiga insatser i samhället på det sätt vi kan. Vi har bland annat skänkt pengar till Barncancerfonden tidigare, säger Robin Karlsson. 

Invigningen är ett trevligt sätt att bjuda in och träffa både kunder och leverentörer men också ett sätt att ta ett nytt viktigt steg vidare mot bolagets framtid.

Fortsätter att sträva framåt

När det gäller framtiden är det strävan att fortsätta i samma anda som nu, som gäller. 

– Det handlar om att vi ska fortsätta vara ett naturligt val för både den mindre och större kunden,säger Robin Karlsson. 

Bokstavligen innebär det allt ifrån den privata marknaden som till exempel efterfrågar helhetslösningar för badrum, enstaka produkter som toaletter och handfat eller lagning av rör. Till det lilla, mellanstora och riktigt stora byggföretaget som kräver stora volymer med flexibla lösningar. 

– Det är viktiga och roliga utmaningar som kräver de rätta lokalerna.

Fler år och fler produkter

Företaget Bad&Värme Rörcentrum i Luleå AB startade 2019 på Spantgatan 8 bara något kvarter ifrån nuvarande läge.

– Nu jobbar vi vidare mot många fler år med nya och gamla kunder, ökat antal produkter och många jobbarkompisar som vill ha kul på jobbet tillsammans med oss i nya fräscha lokaler, avslutar Robin Karlsson.

Företaget ingår i Rörcentrumkoncernen som även finns i Piteå där de heter “Rörcentrum i Piteå” med 15 personer anställda. 

 

Nu är det dags att välkomna kunderna till den nya butiken. – Vi “smygöppnade” i våras men nu är vi redo för invigning, säger Robin Karlsson, delägare.

 

 

 

Rörcentrums butik innehåller allt från det kompletta badrummet till den mindre detaljen.

 

 

 

I början av september är det invigning av Bad&Värme, Rörcentrum i Luleås nya lokaler på Banvägen.

 

 

 

 

 

Butikssäljaren Kevin Broberg i den nya lokalen.
– Vi vill fortsätta vara ett natuligt val både för den lilla och stora kunden, säger Robin Karlsson delägare
Nya moderna badrum med den senaste tekniken.

 

Källa: Rörcentrum i Luleå