Drömmen lever efter 2-0 mot LSK | Notvikens IK Herrfotboll
Drömmen lever efter 2-0 mot LSK

Efter en mållös första halva satte Jocke Sochor 1-0 snabbt i andra. Neo Vesterlund utökade till 2-0 i 64:e och NIK kunde ganska enkelt hålla undan för tre poäng.

Första halvlek blev lite avvaktande. Notas hade mycket boll men det blev ofta lite omständigt och långsamt och LSK kunde hålla samman laget. Hemmalaget stack upp ett par gånger men Morgan Grankvist i Notasburen var på tå. Inte minst med ett par vältajmade utboxningar.

Efter paus kom ett snabbt Notasmål av Jocke Sochor till 1-0 och det påverkade den följande matchbilden. LSK fick allt svårare att hålla ihop laget och Notas ökade trycket i djupled.
Efter 64 min fick Neo Vesterlund upp farten, höll undan för ett par hemnabackar och satte behärskat 2-0 förbi Gustav Stålnacke.

Daniel Engberg, tränare:
– En bra prestation. I första kanske vi inte hotar så mycket som vi vill.
– Men däremot tycker jag LSK tröttnar efter att fått jaga mycket boll. Vilket gör att andra halvan av matchen öppnar upp sig och vi kan skapa betydligt mer.

Sista omgången
NIK tar emot Sunnanå SK på lördag 1/10 med avspark 14.00. Läget är solklart. En poäng och fem plusmål bakom Täfteå IK som tar sig an Skogså IF på konstgräset bakom Björknäsvallens huvudläktare.
Större under har skett än att Notas vinner och Täfteå kryssar. Så alla tummar hålls.
Sedan skänker vi kvällens derbymotståndare LSK en tanke då man åker till Umeå för att möta Röbäck i en direkt avgörande match för att hamna på kvalplats. Allt talar för att LSK kommer ha det i egna händer men att seger kommer att krävas.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.