Nu blir Luleå Gratistidning helgtidning

Från och med vecka 42 kommer Luleå Gratistidning ut på helgen i brevlådorna via Svensk Direktreklam. Många av tidningens läsare och annonsörer har efterfrågat en helgtidning istället för nuvarande utgivning mitt i veckan.

Luleå Gratistidning tar ett stort steg framåt och byter både distributör och utgivningsdagar.

– Vi har märkt ett stort intresse och efterfrågan från våra läsare att få tidningen levererad under helgen istället för mitt i veckan, säger Peder Gidlund, ansvarig utgivare Luleå Gratistidning.

Luleå Gratistidning byter distributör från Svensk Hemleverans till Svensk Direktreklam (SDR) från och med vecka 42. Första utdelningen av Luleå Gratistidning med SDR blir helgen den 22-23 oktober vilket betyder att tidningen från och med det levereras under helgen i stället för mitt i veckan som tidigare.

– Det är ett stort steg för oss att byta utgivningsdagar men vi lyssnar på våra läsare och annonsörer som efterfrågat utgivning på helgen istället för vardag, så nu blir det så, säger Peder Gidlund och fortsätter; 

– Många har mer tid att läsa under helgen och så har vi märkt att tidningen räcker längre eftersom den då “lever” ännu längre under en hel vecka. Gratistidningarna utvecklas jättebra och det finns definitivt plats för dem trots den digitala värld vi lever i. Att PostNord i dagarna meddelat att man slutar dela ut reklam påverkar såklart också gratistidningarna positivt då vi fortsättningsvis kommer ut och kan garantera räckvidd och spridning.

Utvecklas i Norrbotten
Upplagan är stor och utdelning sker till alla hushåll, även till dem som tackat nej till reklam. 

– Vi ser verkligen fram emot att samarbeta med en partner som vill utveckla tjänsterna i fyrkanten men också i hela Norrbotten. SDR vill ständigt utvecklas och vi ser arbetet med dem som en kostnadseffektiv lösning som borgar för hög kvalitet och smarta lösningar, säger Peder Gidlund.

SDR (Svensk Direktreklam) är Sveriges största privata direktreklamföretag och sysselsätter närmare 400 anställda. Utöver det har de 7000 deltidsanställda utdelare som gör företaget till en av Sveriges största ungdomsarbetsgivare. Företaget har 45 års erfarenhet av direktreklam och distribuerar årligen över en miljard trycksaker till Sveriges konsumenter. Ulf Andersson, platschef Svensk Direktreklam i Norrbotten och Västerbotten ser fram emot att få börja distribuera Luleå Gratistidning;

– Helgtidningar är omtyckta och vi ser verkligen fram emot att få utvecklas tillsammans med en samarbetspartner i Norrbotten. Steg ett är utgivningen i Luleå och Boden, steg två blir Piteå och Älvsbyn.

Källa: Luleå Gratistidning