Unge Melvin tar steget och blir gulsvart | Notvikens IK Herrfotboll
Unge Melvin tar steget och blir gulsvart

Melvin har varit registrerad på IFK Luleå Akademi och gjorde sju matcher varav fem från start i div 3 där det unga laget växte in i kostymen efter hand och blev trea.

Men nu blir det Notas?
– Ja, att jag väljer Notviken handlar om att det känns kul att få testa på en ny träningsmiljö och samtidigt vara med på Notvikens resa i division 2.
– Det känns verkligen som en rolig utmaning och är även en utmaning som jag tror kan ge mig mycket på det personliga planet.

Hur ser din fotbollsbakgrund ut?
– Jag har spelat med IFK Luleå sedan jag var fem år. Där har jag spelat med 06/05 laget men även i IFK Luleå akademi och division 3 laget.
– Jag har även spelat i Norrbotten länslag både för åldersgruppen över mig och med min egen (2006).
– Sedan har jag deltagit på två regionala landslagssamlingar för pojkar 2006.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en typiskt lagspelare och har nog alltid varit det. Trivs bäst i en defensiv mittfältarroll med överblick av planen, gillar enkla lösningar och passningspel, med snabba förflyttningar.
– Jag skulle säga att jag har god spelförståelse och är trygg och lugn på plan. En av min styrkor är spelet utan boll det vill säga positionering/rörelsemönster.

Några roliga fotbollsminnen så här långt?
– Det finns väldigt många roliga fotbollsminnen så det är riktigt svårt att välja ett. Första division 3-matchen mot just Notviken ligger nära toppen men även ett av träningslägren i Turkiet var ett otroligt roligt fotbollsminne. Sedan finns det väldigt många cupvinster och DM finaler att välja på också.

Vad är dina förväntningar inför 2023?
– Mina förväntningar på säsongen är ganska höga. Dels på den personliga utvecklingen men också på lagets resa.
– Det blir spännande att få vara en del av detta lag. Jag räknar med att efter denna säsong är jag både en betydligt bättre fotbollsspelare men också en del av ett bra och framgångsrikt lag.

Vi hälsar Melvin välkommen till gult och svart.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.