Grönt ljus från Sochor och Neo | Notvikens IK Herrfotboll
Grönt ljus från Sochor och Neo

Studenten Jocke premiärspelade med NIK säsongen 2021 i div 2 efter att ha skrivit över från Spårvägens FF. Då blev det två mål på 13 matcher. 2022 blev lite sönderryckt med fem matcher och två mål i div 3 och i div 4, med lag 2, sköts fyra strutar.

20-årige Neo kom från IFK Luleå till säsongen som gått och blev vinnare av interna skytteligan med 12 mål i div 3.
– Känslan nu när man har hunnit reflektera lite är att vi gör det väldigt bra, trots en lite knackig start. Jag tycker vi visar den kvalitét som finns i truppen under hösten och jag hoppas att det är något som vi kan bygga vidare på till nästa säsong, Säger Neo Westerlund

Ni började lite knackigt, men avslutade med noll förluster under slutet. Vad berodde det på?
– Min känsla är att vi inte riktigt var samspelta i början, vi var många nya men framförallt många unga spelare och då tar det lite tid innan tryggheten i laget sätter sig. Under sommaren och hösten kom vi samman som grupp och det gjorde att vi visade en annan attityd och trygghet i spelet under hösten, säger han.

Hur känns det inför säsongen som kommer?
– Det känns ruggigt spännande, jag tror att om vi fortsätter på det sättet vi slutade kan det bli en riktigt rolig och utvecklande säsong, Säger Neo.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.