Nye Filip har erfarenhet från tvåan | Notvikens IK Herrfotboll
Nye Filip har erfarenhet från tvåan

Ja Filip, det blir Notas 2023?
– Ja. Anledningen till att jag väljer Notviken är att jag ser det här som en chans att utvecklas både som fotbollsspelare och som person. Jag kommer från Bergnäset där jag trivts jättebra men känner att det här blir lite som en nystart för min fotbollssatsning.

Hur ser din fotbollsbakgrund ut?
– Jag är uppväxt i Bredåker, en by utanför Boden, spelade där i ett byalag med grabbar i olika åldrar från flertalet byar längs Luleå älv, laget hette således Älvdalen United, en jätterolig tid och ett härligt gäng.
– Nån gång i 13-års åldern började jag spela med BBK och var kvar där fram tills 2016 när jag flyttade till Umeå för studier. I BBK blev det både junior och seniorfotboll. 2016-2020 blev det lite oregelbundet med fotbollen och jag spelade division 3 och division 4 fotboll med Umedalen.
– 2020 flyttade jag tillbaka till Luleå och började spela i BAIK och har spelat där tills nu, senaste två åren division 2.

Vad är det för typ av spelare som kommer till NIK?
– Jag är en back, kan spela både mitt- och vänsterback men skulle säga att min absoluta favoritposition är vänsterback, där trivs jag bäst.
– Mina styrkor är mitt lugn och höga lägsta nivå, jag tycker även att jag är positionsstark och går sällan bort mig i försvarsspelet. Jag hoppas kunna bidra med både mitt lugn men också av den rutinen jag samlat på mig under åren.
– Det jag skulle vilja vässa till ytterligare är spelet med boll och det offensiva försvarsspelet.

Några roliga fitbollsminnen?
– Jag har många superbra fotbollsminnen. I mina ungdomsår åkte vi till både Portugal och Spanien med Älvdalen på träningsläger, vilket är resor jag fortfarande har många minnen från!
– Prestationsmässigt måste jag ändå nämna den höstsäsongen vi just spelat med BAIK. Endast 3 poäng efter första delen av säsongen och ändå lyckas vända det och i slutändan hålla sig kvar är väldigt starkt!

Säsongen 2023?
– Mina förväntningar på kommande år är att få ett lyft som fotbollsspelare. Där ligger givetvis ansvar på mig själv också.
– Sen vet jag, utan att träffat de andra i laget, att det är en ung trupp där division 2 spel kanske är nytt för några. Där är min förväntning att laget ska växa in i det och där hoppas jag att jag kan hjälpa till med det.

Vi hälsar Filip välkommen till Notas!

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.