Spännande målvaktstalang kommer hem | Notvikens IK Herrfotboll
Spännande målvaktstalang kommer hem

– Jag har haft en bra dialog med tränarna där jag fick höra hur NIK tänkte inför kommande säsong och tyckte att det lät spännande.
– Det kändes som rätt beslut att ta för min fortsatta utveckling. Det känns ju också roligt att komma tillbaka till Notviken där jag har haft många utvecklande år inom ungdomsfotbollen.

Vad har du gjort efter pojklagsåren i NIK?
– Mitt sista år i Notas var 2018 och sedan dess har jag spelat tre år i IFK där vi bland annat vann serien och två distriktsmästerskap.
– Senaste säsongen spelade jag med Bodens BK. Jag har även spelat med länslaget och varit på utvecklingsläger i Halmstad samt deltagit på ett regionalt läger på Bosön.

Hur är det med kroppen?
– Jag fick en stressfraktur i ryggen i februari tidigare i år och har därför varit borta från fotbollen i stort sett hela säsongen.
– Frakturen har läkt och under hösten har jag kunnat trappa upp träningen och nu kan jag äntligen köra fullt igen.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– En ambitiös målvakt som är duktig med fötterna och älskar att delta i spelet med boll. Mina styrkor ligger framför allt i min förmåga kunna sätta i gång spelet och mina reflexer.
– Det som jag främst vill utveckla och förbättra är mitt luftspel.

Roligaste fotbollsminne?
– Det finns många att välja på, men det roligaste för mig var när jag spelade Gothia cup.

Säsongen 2023?
– Jag förväntar mig en spännande och utmanande säsong där jag hoppas kunna utvecklas individuellt och även att vi som lag ska kunna utvecklas och konkurrera i tvåan.

Vi hälsar Sebbe välkommen tillbaka till Notas!

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.