Burväktare Grankvist stämplar in | Notvikens IK Herrfotboll
Burväktare Grankvist stämplar in

Hur minns du säsongen 2022?
– Säsongen kändes som att den hade två delar. Början när vi lärde känna varandra och inte fick det riktigt att stämma och sedan efter sommaren då det kändes att alla bara funkade och vi spelade utan press.
– Vi hade ingen serieledning att hålla fast vid utan vi skulle bara jaga Täfteå och det ansåg många vara omöjligt med nio poäng upp.
– Även individuellt var det två delar. I början fanns inte självförtroendet och då undrar man om man är tillräckligt bra då man åkt ut en serie. Sen efter sommaren blir känslan en helt annan. Då är det snarare att man tycker att man är för bra för nivån man är på nu.

Största anledningen till att det blev serieseger?
– Auran som fanns i truppen efter sommaruppehållet. Vi skulle bara göra vårt, tränarna sa likadant, gör vi vårt så klarar vi topp 2 och serieseger är en bonus. Så man kan väl säga att vi spelade utan pressen att försvara en serieledning.

Känslan i truppen?
– Den är bra. Återigen mycket nytt men de nya har kommit med energi och vi som spelat ett tag i Notas känner att vi är tillbaka där vi hör hemma.

Div 2 2023?
– Har en bra känsla, många har rutin från tvåan och vi har en trupp för att klara av spel på denna nivå.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.