Övertygande seger för Notasherrarna | Notvikens IK Herrfotboll
Övertygande seger för Notasherrarna

Daniel Engberg, tränare:
– Det var mycket positivt för att vara en träningsmatch i december med så många nya killar.
– Mycket entusiasm och spelglädje. Vi straffade verkligen Sunnanå när dom fick offra något. När dom försökte pressa högre lyckades vi bra med att hitta fram där luckor uppstod i deras bakre regioner.
– Sunnanå är ett bra lag. Att dom kommer till Arcus från Skellefteå en lördagkväll skvallrar om att dom har ambitioner. Men denna gång var vi det bättre laget.

Hampus Stoltz tryckte som sagt in en retur direkt i första minuten. Notas gjorde det tufft för gästerna inledningsvis. Aggressivt och löpvilligt. Efter 20 min var det 3-0 sedan Rasmus Nilsson och Anton Hedkvist löpt igenom varsin gång. Joel Sihlberg fastställde paussiffrorna till 4-0 med skallen efter en högerhörna. Faktum är att nye målisen Sebastian Gustavsson inte rörde bollen med händerna i första halvlek.

Notas dominerade även efter paus. Mycket stabilt bakåt men inte lika många målchanser framåt. Det dröjde till 86:e minuten innan Oliver Ericsson fick bra träff till 5-0. Med matchens sista spark sköt Simon Tonvall 6-0 med högern. Det betydde att samtliga fyra nyförvärv från Lira BK nätade.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.