Sven är redo – för dubbla roller | Notvikens IK Herrfotboll
Sven är redo – för dubbla roller

2022 blev det sex inhopp i div 3. I lag 2 i div 4 spelade Sven samtliga 18 matcher. Sven har väl inte alltid hittats så högt i skytteligorna men han har på senare år klivit fram som en stensäker straffskytt. Det blev sex mål i fyran varav fem kom från elva meter.

– Säsongen som varit var speciell på många sätt, en hel del nya spelare inför säsongen, tog ett tag innan vi lärde känna varandra. Men laget visade verkligen vad vi kan under hösten. För egen del var säsongen lite upp och ner då jag hade en del problem med skador under säsongen.
– På frågan varför det blev serieseger tycker jag det enkla svaret är att vi var seriens bästa lag, även om det var med små marginaler. Men sättet vi tränar på är absolut en stor bidragande orsak.

– Känslan i truppen tycker jag är bra. Det har försvunnit en hel del rutinerade spelare såklart men dom nya som har kommit in visar att dom är ambitiösa och vill mycket och det tycker jag känns bra. För egen del känns det roligt med en ny säsong, det är verkligen inspirerande att spela med ett gäng som brinner för att utvecklas.

– Inför div 2 2023 så är vi några spelare som har lite rutin från den serien men framförallt så har vi oerhört många duktiga spelare som vill väldigt mycket. Det tror jag kommer att bidra till en stark säsong.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.