Välkommen hem Elias! | Notvikens IK Herrfotboll
Välkommen hem Elias!

Bild: Elias i IFK:s matchtröja tillsammans med storebror Jacob efter träningsmatch i juni 2020.

– Det känns så klart jättekul. En kille som passar väldigt bra in i den spelarprofil vi tittar på. En ung spelskicklig mittback som hela tiden vill utvecklas. Det känns otroligt roligt, så klart ännu roligare att han är uppvuxen några hundra meter från Tunavallen, säger Daniel Engberg, tränare.

Välkommen hem. För du startade ju din karriär på Tunavallen?
– Ja det stämmer. Började i någon slags knatteskola när jag var runt fem år, berättar Elias.

Hur känns det då att komma hem?
– Det känns skönt att komma hem till Notviken. Jag känner många i truppen och även ledarstaben så det känns tryggt. Sen blir det skönt att få komma hem till mamma och pappa igen för jag hoppas de har saknat mig iallafall.

Gissar att Notas inte var ensamma om att visa intresse för dig. Vad var det som gjorde att valet föll på oss?
– Det stämmer. Jag hade många bra samtal med Danne (Engberg) där vi diskuterade framtiden och jag ville komma till en klubb där jag kunde känna trygghet och förtroende av ledarna för att kunna utvecklas så mycket som möjligt på planen. Fick uppfattningen av att jag kommer kunna få det i NIK.

För de som inte känner dig, vad kommer de få se för spelare på Tunavallen i år?
– Jag är en försvarare som vill uppfattas som bolltrygg och kunna spela boll så mycket som möjligt. Sen ska jag se till att vinna många ”lösa bollar” för att maximera chansen för laget att ha bollinnehav och vinna matcher.

Vi säger varmt välkommen tillbaka till Notvikens IK.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.laget.se

Källa: Notvikens IK (Herrar), Luleå

NIK:s herrar spelar med ett representations lag i div 3 Norra Norrland samt ett andralag i div 4. A-truppen består 2016 av ca 30 spelare där majoriteten är från egna led. Notvikens IK:s hemmaarena, Tunavallen består av tre fotbollsplaner, en gammal mindre konstgräsplan, en toppmodern konstgräsplan och en gräsplan. Dessa planer nyttjas av föreningens olika lag. Div 3 herrar spelar på konstgräset.