Ökade bakterievärden håller Råneå badhus fortsatt stängt

Det var efter en rutinmässig provtagning i Råneå badhus som Luleå kommun i början av januari kunde hitta spår av bakterien legionella i herrarnas duschar Öppnas i nytt fönster.. Nivån låg då under gränsvärdena men av en försiktighetsprincip valde kommunen att stänga Råneå badhus i väntan på nya provsvar.

Nu har provsvaren kommit och resultaten visar på ett ökat värde av legionella i Råneå badhus. Till bakgrund av detta väljer Luleå kommun fortsatt att hålla Råneå badhus stängt. När verksamheten ska kunna öppna igen är i dagsläget inte klart:

– Vi jobbar på problemet och försöker identifiera felet. Förhoppningen är att vi ska kunna återkomma med en tidsplan så snart som möjligt, säger Mattias Kenttä, tillförordnad sektionschef för fastighetsförvaltning på Luleå kommun.

Badmöjligheter framöver

Kommunen meddelar att badbesökare till Råneås badhus hänvisas till Luleå kommuns andra badhus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.under tiden som arbetet pågår. Har du ett badkort kopplat till Råneås badhus så kommer det under tiden gå att använda på övriga badhus.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen vartlulea.se

Källa: Vårt Luleå – Luleå kommun, Luleå