Home Partners - Pite Havsbad Rekordsommar för Pite Havsbad – Nordens mest prisvärda resort

Rekordsommar för Pite Havsbad – Nordens mest prisvärda resort

0
Rekordsommar för Pite Havsbad – Nordens mest prisvärda resort
Sommaren 2017 slog rekord både besöks- och omsättningsmässigt. Foto: Emelie Berglund.

Pite havsbad slog rekord för andra sommaren i rad. Under perioden juni till och med augusti ökade omsättningen med tolv procent.
– Tack vare vårt stora aktivitetsutbud är vi inte lika väderkänsliga som andra anläggningar, säger Tobias Lindfors, styrelseordförande i koncernen Pite Havsbad Group.

Filosofin att satsa på både spets och bredd, för att alla gäster ska trivas, har varit lyckosam.

– Vi har något att erbjuda för alla. Det gäller både boende och aktiviteter, förklarar Lindfors.

Flera gånger under juli passerade antalet personer på Nordens största turist- och konferensanläggning 7 000. Lika många som i en medelstor kommun i Norrbotten.

– Det är ganska häftigt! Vi gör rätt för epitetet sommarbyn. Förra vintern var vi SM-byn. När Thoréngruppen var här med 1 200 anställda under ett och samma tak blev vi konferensbyn. Vi kan snabbt och enkelt byta skepnad för att anpassa oss till alla målgrupper.  Det är en av våra många styrkor.

Konsert med Måns Zelmerlöf inför drygt tusen personer inomhus i Rivierahallen. Pite Havsbad har många alternativ att erbjuda. Foto: Emelie Berglund.

Pratat med gästerna

Det stora aktivitetsutbudet, ett 40-tal, är en annan styrka.

– Vi har produkter som är bra för alla. Då spelar inte vädret så stor roll. På Pite Havsbad finns Norrlands största äventyrsbad, norra Sveriges största SPA, lekland, ett fantastiskt artistutbud, skybar, tivoli, takterass, restauranger, bistro och mycket annat, betonar Lindfors som själv, liksom hotellets VD Kristofer Lundström, bott på anläggningen hela sommaren.

– Det har varit värdefullt. Vi har kunnat prata med våra gäster på ett avslappnat och trivsamt sätt för att lyssna på deras önskemål. Mina egna barn tycker Pite Havsbad är roligare än att resa till turistmål utomlands, berättar Lindfors.

 

146 500 gästnätter bara under juli

Vädermässigt blev sommaren så där…

– Dagsbesöken och glassförsäljningen minskade. Men antalet gästnätter och omsättningen ökade. Många valde att förlänga sin vistelse hos oss. Det tror jag beror på aktivitetsutbudet.

Sommaren 2016 omsatte Pite havsbad 59 miljoner kronor. I år ökade omsättningen med tolv procent till 66 miljoner kronor.

– Ett resultat vi är fantastiskt nöjda med. Enbart under juli månad noterades 146 500 gästnätter i hotell, stugor och på campingen. En ökning med 13 300 jämfört med 2016.


Mot nya rekord…

Satsningarna fortsätter. Just nu pågår en renovering av samtliga hotellrum för 50 miljoner kronor.

– Vi satsar vidare mot nya rekord, avslöjar Lindfors som också kan lova ett nytt beachparty efter succén med Per Gessle i somras.

Konserten med Per Gessle, som lockade 8 000 personer, blev kronan på verket denna rekordsommar. Tummen upp från Tobias Lindfors, styrelseordförande i koncernen Pite Havsbad Group, och Kristofer Lundström, VD. Foto: Emelie Berglund.

– Gessle blev ju lite av kronan på verket. Självklart siktar vi på en ny folkfest. Kanske under flera dagar. Planeringsarbetet har påbörjats med målet att locka världsartister till Pite Havsbad.

Pite Havsbad kan också skryta med att vara en av 13 femstjärniga campinganläggningar i Sverige. I våras utsågs också Pite Havsbad till Nordens mest prisvärda resort av resesajten Travelbird.