Home Locals - Norrköpings Flygplats Övning av haveri på Norrköping Flygplats den 14/10

Övning av haveri på Norrköping Flygplats den 14/10

0
Övning av haveri på Norrköping Flygplats den 14/10

Under förmiddagen onsdagen den 14/10 genomförs en stor haveriövning på Norrköping Flygplats.
Förutom flygplatsens personal kommer bland annat brandförsvar, ambulans och polis att deltaga i övningen.
Diverse blåljus och sirener kommer att höras och synas, men detta är alltså endast en övning.

Norrköping flygplats erbjuder totalt 15 destinationer och ägs sedan 2006 av Norrköpings kommun. Norrköping flygplats är även Sveriges äldsta flygplats för trafikflyg. Norrköping flygplats erbjuder reguljärflyg till Helsingfors och Visby (sommartrafik). Under sommarsäsongen erbjuds chartertrafik till Antalya, Kroatien, Cypern, Azorerna, Rhodos, Kreta och Mallorca, Sardinien. Vintertid erbjuds chartertrafik till Gran Canaria 3ggr/v och Teneriffa. Norrköping flygplats erbjuder även en fraktlinje till New York via Reykjavik.