Home Locals - Norrköpings Flygplats Flyglinje Norrköping -München start 15 april

Flyglinje Norrköping -München start 15 april

0
Flyglinje Norrköping -München start 15 april

En reguljär flyglinje startar den 15 april mellan Norrköping och flygnavet München, vald till Europas bästa flygplats 2015. Destinationen och det starka flygnavet ger ett stort värde för såväl turism som näringsliv. Linjen kommer att trafikeras sex dagar i veckan av flygbolaget bmi regional, som samarbetar med det starka flygbolaget Lufthansa.

Tyskland är en av Sveriges största handelspartners och Sverige är ett väldigt populärt turistmål för tyskar. Den nya direktlinjen skapar möjligheter för tyska resenärer att flyga direkt till en ny destination i Norden.

-Vi är riktigt nöjda med att få lägga till Norrköping som vår senaste destination till vårt snabbt växande nätverk till och från München. Vårt jetflyg kommer att erbjuda både affärs- och privatresenärer bekväma avgångar från och till Norrköping sex dagar i veckan. Via vår partner Lufthansa, med sitt globala nätverk, kan vi erbjuda smidiga resor över hela världen från den prisbelönta terminal 2 på München flygplats. Vi på bmi regional är också stolta över att få arbeta med Norrköping och utveckla denna spännande nya rutt till och från en sådan levande och dynamisk stad och region säger Jochen Schnadt, kommersiell chef bmi regional.

-Med den nya non stop linjen som nu startas av bmi regional mellan Norrköping och München får nu också resenärer från Norrköping tillgång till Lufthansas globala nätverk via en av världens bästa flygplatser. Vi ser mycket fram emot att kunna erbjuda kunder som reser från Norrköpings flygplats denna nya och smidiga möjlighet att nå ut i världen oavsett om det rör sig om affärs eller privatresande, säger Håkan Bäverstrand, Sweden Country Manager Lufthansa.

-Vi är glada att kunna bidra till regionens tillväxt, eftersom vi vet att reguljärflyg är viktigt för näringslivet och för att Norrköping ska bli en ännu attraktivare stad att bo och verka i. Norrköping flygplats är landets fjärde största flygplats för charter och nu ser vi en möjlighet att utvecklas även inom reguljärflyget och via den här linjen snabbt och enkelt ge våra resenärer tillgång till världen, säger Mari Torstensson, vd Norrköping Airport.

-Styrelse och flygplatsledning har haft ambitionen att skaffa Norrköping en reguljärförbindelse med ett starkt flygbolag till en stor flygplats i Europa som kan bli långsiktigt hållbar, och nu har vi lyckats med det. Vi tror att detta kan bli mycket viktigt för både näringsliv och privatresenärer, säger Göran Färm, ordförande i Norrköping Airport AB.

-Satsningen på flyglinjen får en stor betydelse för Norrköping och regionens näringsliv och turism. Vi vill uppfylla näringslivets önskemål om en reguljär linje som erbjuder kvalitét och tillgänglighet. Den satsningen som görs uppfyller verkligen detta, säger Reidar Svedahl (L), kommunalråd.

– Vi är oerhört glada över satsningen i Norrköping. Det stärker både stadens attraktivitet och Norrköping som ett av Sveriges bästa logistiklägen. Kommunen har en långsiktig och uthållig ambition för vår flygplats, säger Lars Stjernkvist (S) kommunstyrelsens ordförande.

Fakta

Ny flyglinje den 15 april, Norrköping-München och vidare i Världen.

Flygbolag är bmi regional och Lufthansa.

Flygtid 2 timmar.

Tidtabell

Norrköping-München

måndag – fredag BM1754 / LH5277 13.45–15.45 söndagar BM1754 / LH5277 15.10–17.15

München-Norrköping

måndag-fredag BM1753 /LH5276 11.20–13.20 söndagar BM1753 /LH5276 12.35–14.40

Flygplanstyp: Jet Embraer 145 med 49 stolar

Flygbolaget bmi reginal har codeshare* med Lufthansa som är ett av de största nätverksbolagen i Europa. Det innebär att resenärer kan boka hela sin biljett med nätverksbolaget, när man ska resa vidare, och bagaget checkas in hela vägen. Priser på linjen är från SEK755 inklusive bokade sittplatser, snabb 30 minuters check-in, 20 kg lastrumsbagage och drycker och snacks ombord.

Munich Airport

IATA-kod: MUC. Antal passagerare (2014): 40 miljoner.

Antal flygbolag: 79.

Antal destinationer (2014): 228 destinationer i 66 länder.

Antal inrikes destinationer (2014): 16 destinationer (9,3 miljoner passagerare)

Vald till Europas bästa flygplats åtta gånger under 2000-talet, senast 2015.

Läs mer på http://www.munich-airport.com/en/consumer/index.jsp

BMI Regional

Ägare: Airline Investment Limited (AIL) Group

Huvudkontor: Aberdeen och East Midlands Airport.

Antal anställda: Över 400.

Flygplansflotta: 14 Embraer 145 med 49 säten och 4 Embraer 135 med 37 säten.

Max hastighet: 835 km/h. Max flyghöjd: 11 278 meter.

Läs mer på http://www.bmiregional.com/

Norrköping Airport

IATA-kod: NRK. Antal passagerare (2015): 110 000.

Destinationer: Reguljärt till München, sommarflyg till Visby, charterflyg till Gran Canaria, Teneriffa, och Madeira på vintersäsongen och Azorerna, Andalusien, Cypern, Estland, Kreta, Kroatien, Mallorca, Rhodos, Sardinien, Turkiet under sommarsäsongen.

Driftbolag: Norrköping Airport AB. Läs mer på www.norrkopingairport.se

Norrköping flygplats erbjuder totalt 15 destinationer och ägs sedan 2006 av Norrköpings kommun. Norrköping flygplats är även Sveriges äldsta flygplats för trafikflyg.

Destinationer: Reguljärt till München, Sommarflyg till Visby. Charterflyg – Norrköping Flygplats är Sveriges fjärde största charterflygplats med charterflyg till Gran Canaria, Teneriffa, och Madeira på vintersäsongen och Azorerna, Andalusien, Cypern, Estland, Kreta, Kroatien, Mallorca, Rhodos, Sardinien, Turkiet under sommarsäsongen.

Norrköping flygplats erbjuder även en fraktlinje till New York via Reykjavik.