Home Locals - Norrköpings Flygplats Nu har första planet till München lyft

Nu har första planet till München lyft

0
Nu har första planet till München lyft

Norrköping Airports vd är nöjd.

– I dag känns det bra, när ett av Europas punktligaste flygbolag, bmi regional, i samarbete med Europas största flygbolag, Lufthansa, börjar flyga till och från Europas bästa flygplats, München. Samarbetet mellan bmi regional och Lufthansa gör att man kan resa på samma biljett ända till slutdestinationen. Den här linjen gör så att Norrköping blir en ännu attraktivare stad att bo och verka i, säger Mari Torstensson, vd Norrköping Airport AB.

Norrköping Airports ordförande Göran Färm passar på att åka med till München under premiärdagen.

– Det är oerhört glädjande att vi efter långa förberedelser äntligen får se reguljärflyget lyfta från Norrköping igen. Vi i ledningen har jobbat hårt med att skaffa Norrköping en bra förbindelse med ett starkt flygbolag till en stor flygplats i Europa. För att detta ska bli långsiktigt hållbart uppmanar vi nu alla Norrköpingsbor och företag att verkligen använda denna linje till en av Europas bästa destinationer – München. Får vi en sådan uppställning tror vi att München-linjen kan bli mycket viktig för både näringsliv och privatresenärer, säger Göran Färm, ordförande i Norrköping Airport AB.

Gynnar industrin och företagsamheten

Kommunalrådet Reidar Svedahl har ansvar för näringslivsfrågor och ser stora vinster med reguljärlinjen som kopplar samman staden med övriga världen genom München.

– Flyglinjen kommer att gynna industrin och företagsamheten i Norrköping men den gör det också enkelt för Norrköpingsborna att resa iväg. Det viktigaste är ändå trafiken till Norrköping. Detta kommer bidra till fler arbetstillfällen på kort och lång sikt, säger Reidar Svedahl.

Tidiga bokningar

Flygbolaget bmi regional har redan fått fantastiskt god respons med många tidiga bokningar från företags- och privatkunder.

– Detta är tredje flyglinjen som bmi regional startar från Sverige och vi är glada över att nu kunna erbjuda vår högkvalitativa flygprodukt till en ny publik i Norrköpingsområdet. Från München flyger bmi regional också till ett antal andra destinationer som det nu blir möjligt att flyga vidare till från Norrköping. Dessutom går det förstås att flyga vidare över hela världen med vår starka samarbetspartner Lufthansa, säger Jochen Schnadt, kommersiell chef på bmi regional.

Den här nya linjen befäster ytterligare vår position som ett europeiskt flygbolag för både affärs- och fritidsresor, säger Jochen Schnadt. 

Fakta

Norrköping-München

måndag – fredag BM1754 / LH5277 15.05–17.05 söndag BM1754 / LH5277 15.10–17.15

München-Norrköping

måndag-fredag BM1753 /LH5276 12.40–15.40 söndag BM1753 /LH5276 12.35–14.40

Flygplanstyp: Jet Embraer 145 med 49 stolar

Flygbolaget bmi reginal har codeshare med Lufthansa som är ett av de största nätverksbolagen i Europa. Det innebär att resenärer kan boka hela sin biljett med nätverksbolaget, när man ska resa vidare, och bagaget checkas in hela vägen. Priser är från SEK 658 inklusive bokade sittplatser, snabb 30 minuters check-in, 20 kg lastrumsbagage och drycker och snacks ombord.

Munich Airport

IATA-kod: MUC. Antal passagerare (2015): 41 miljoner.

Antal flygbolag: 97

Antal destinationer (2015): 247 destinationer i 70 länder.

Antal inrikes destinationer (2015): 16 destinationer med 9,6 miljoner passagerare.

Vald till Europas bästa flygplats åtta gånger under 2000-talet, senast 2015.

Läs mer på http://www.munich-airport.com/en/consumer/index.jsp

BMI Regional

Ägare: Airline Investment Limited (AIL) Group

Huvudkontor: Aberdeen och East Midlands Airport.

Antal anställda: Över 400.

Flygplansflotta: 14 Embraer 145 med 49 säten och 4 Embraer 135 med 37 säten.

Max hastighet: 835 km/h. Max flyghöjd: 11 278 meter.

Läs mer på http://www.bmiregional.com/

Norrköping Airport

IATA-kod: NRK. Antal passagerare (2015): 110 000.

Destinationer: Reguljärt till München, sommarflyg till Visby, charterflyg till Gran Canaria, Teneriffa, och Madeira på vintersäsongen och Azorerna, Andalusien, Cypern, Estland, Kreta, Kroatien, Mallorca, Rhodos, Sardinien, Turkiet under sommarsäsongen.

Driftbolag: Norrköping Airport AB. Läs mer på www.norrkopingairport.se