Home Locals - Norrköpings Flygplats Storbesök av små flygplan från Danmark på Norrköping Flygplats den 2 juni.

Storbesök av små flygplan från Danmark på Norrköping Flygplats den 2 juni.

0
Storbesök av små flygplan från Danmark på Norrköping Flygplats den 2 juni.

Den 2/6 får Norrköping flygplats en mindre invasion av mindre flygplan ifrån Danmark.

Det blir cirka 45 flygmaskiner, som kommer från flygklubbar i hela Danmark, som besöker Norrköping Flygplats.

Till största delen är det 4-sitsiga flygplan av typen Cessna 172 och PA 28 som kommer – och de har sammanlagt 116 personer med ombord. Sällskapet kommer för att umgås och äta lunch på flygklubben NAFK. Planen ska också tankas på flygplatsen. Efter det kommer hela sällskapet fortsätta till Tallinn i Estland där man har planerat en helg med sightseeing och gemenskap.

Hela evenemanget arrangeras av Dansk Motorflyve Union som är en underavdelning av Kongelig Dansk Aeroklub (Dansk motsvarighet till svenska KSAK).

– Det ska bli riktigt kul att få se så många flygplan på ett storbesök från Danmark, säger kontaktpersonen Björn Ahlgren, Skolchef på NAFK

Norrköping flygplats erbjuder totalt ca 15 destinationer och ägs sedan 2006 av Norrköpings kommun. Norrköping flygplats är även Sveriges äldsta flygplats för trafikflyg. Norrköping flygplats erbjuder reguljärflyg till München med BMI/Lufthansa och Visby (sommartrafik med BRA). Under sommarsäsongen erbjuds chartertrafik till Antalya, Kroatien, Cypern, Azorerna, Rhodos, Kreta och Mallorca, Sardinien. Vintertid erbjuds chartertrafik till Gran Canaria Teneriffa 4ggr/v och. Norrköping flygplats erbjuder även en fraktlinje till New York via Reykjavik.