Home Locals - Norrköpings Flygplats Dubbla avgångar till München

Dubbla avgångar till München

0
Dubbla avgångar till München

Bmi regional tillsammans med Lufthansa fortsätter att satsa på Norrköping. Med start den 27 mars blir det även en kvällsavgång mellan Norrköping och München varje vardag.

Den 15 april 2016 öppnade bmi regional i samarbete med Lufthansa en reguljär linje mellan Norrköping och München med en avgång per dag, sex dagar i veckan. Nu utökar de alltså till två turer per dag alla vardagar.

Tyskland är en av Sveriges största handelspartners och Sverige är ett väldigt populärt turistmål för tyskar. München och Bayern är också ett populärt resmål för svenskar, med närhet till bl a skidåkning på vintern och vandring på sommaren. Den nya avgången ger bättre möjligheter till ett utökat resande, både för privat- och affärsresenären.

– Efter en mycket lyckad start för vår Norrköping – München rutt under 2016, är vi på bmi regional glada att nu kunna presentera en utökning av trafiken till dubbla avgångar måndag till fredag från och med 27 mars 2017. Denna nya frekvens kommer utan tvekan att ytterligare förbättra affärsmöjligheterna mellan de båda regionerna. Anslutningsmöjligheterna i München ökar och kunder som reser i affärer i båda riktningarna ges nu möjlighet till en hel arbetsdag innan återresan. Vi tror att detta kommer göra produkten ännu mer attraktivt för både affärs-och privatresenärer.

Norrköping har, som ett blomstrande och snabbt växande affärsnav i södra Sverige, snabbt tagit till sig bmi regionals utbud till och via München. Vi är mycket glada över samarbetet med Norrköping Airport och ser fram emot att ytterligare utveckla utbudet och förse regionen med möjlighet till snabbt och bekvämt resande till München, Bayern och övriga världen via Lufthansas Münchennav.

– Kul att linjen gått så bra att vi nu får en andra daglig avgång, säger Reidar Svedahl, kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor. Den här avgången kommer inte bara att attrahera affärsresenären, utan också privatresenären. När det gäller turismen är tysklandsmarknaden stor och det här ger tyskar ännu bättre möjligheter att besöka vår region.

– Vi är glada att efter knappt ett år få en andra avgång, säger Mari Torstensson, vd för Norrköping Airport. Två avgångar ger bättre förutsättningar att inte bara åka till München, utan att också åka via München till många destinationer i Europa och världen med Lufthansas stora nätverk i München.

– Det här är ett första steg för att få en ännu bättre tidtabell, säger Meta Ryderstedt, vice ordförande i Norrköping Airport. Flygplatsen, bmi regional och Lufthansa har ett gemensamt mål att inom en snar framtid få en morgonavgång och en kvällsankomst till Norrköping. Det vet vi efterfrågas av framförallt näringslivet. Vår förhoppning är att resenärerna ska använda det nuvarande utbudet så mycket det går för att på så sätt hjälpa till att få en ännu bättre tidtabell.

Upplysningar:
Mari Torstensson
Titel: vd Norrköping Airport
Telefon: 011-15 37 11

Meta Ryderstedt

Titel: vice ordförande Norrköping Airport
Telefon: 070-8192438

Reidar Svedahl (L)
Titel: kommunalråd
Telefon: 070-643 83 33

Fakta

Flygbolag är bmi regional i samarbete med Lufthansa.

Flygtid 2 timmar.

Tidtabell

Norrköping-München

måndag-fredag 14.45–16.45

måndag-fredag 20.15-22.15

söndagar 15.10–17.10

München-Norrköping

måndag-fredag 12.20–14.20

måndag-fredag 17.50-19.50

söndagar 12.35–14.43

Flygplanstyp: Jet Embraer 145 med 49 stolar

Flygbolaget bmi reginal har codeshare med Lufthansa som är Europas största nätverksbolag. Det innebär att resenärer kan boka hela sin biljett med Lufthansa, när man ska resa vidare, och bagaget checkas in hela vägen. 20 kg incheckat bagage och drycker och snacks ombord ingår i biljettpriset.

Munich Airport

IATA-kod: MUC. Antal passagerare: 42,3 miljoner.

Antal destinationer: 257 destinationer

Antal inrikes destinationer: 16 destinationer

Vald till Europas bästa flygplats nio gånger under 2000-talet, senast 2016.

Läs mer på http://www.munich-airport.com/en/consumer/index.jsp

BMI Regional

Ägare: Airline Investments Limited (AIL)

Huvudkontor: Aberdeen och East Midlands Airport.

Antal anställda: Över 400.

Flygplansflotta: 14 Embraer 145 med 49 säten och 4 Embraer 135 med 37 säten.

Max hastighet: 835 km/h. Max flyghöjd: 11 278 meter.

Läs mer på http://www.bmiregional.com/

Norrköping Airport

IATA-kod: NRK. Antal passagerare. ca 100 000.

Destinationer: Reguljärt till München, sommarflyg till Visby, charterflyg till Gran Canaria och Teneriffa på vintersäsongen och Azorerna, Andalusien, Cypern, Estland, Kreta, Kroatien, Mallorca, Rhodos, Sardinien och Turkiet under sommarsäsongen.

Driftbolag: Norrköping Airport AB. Läs mer på www.norrkopingairport.se