Home News Näringsliv Cape East får nya ägare

Cape East får nya ägare

0
Cape East får nya ägare

Från och med den 31 maj 2017 får Cape East i Haparanda nya ägare. Det är företagsgruppen som bland annat står bakom Pite Havsbad som köper hela anläggningen i Haparanda av Akelius.

Cape East som stängdes i samband med en brand sommaren 2012 var en mycket omtyck SPA-anläggning med gäster från hela Nordkalotten. Så populär att tidningen Aftonbladet utsåg Cape East som årets bästa SPA 2011.

”Det känns riktigt bra, vi vet att norrbottningarna har ett speciellt förhållande till Cape East. Vi vet att anläggningen med sitt unika SPA har varit saknad. Vi tror att inom ett år är Cape East tillbaka på banan, då har vi hunnit rusta upp både hotellrum och SPA, och vi har även byggt en ny restaurang”, säger Tobias Lindfors, ordförande i Pite Havsbad Group i ett pressmeddelande.

Affären är en del i ett större satsning på just SPA-anläggningar. Pite Havsbads SPA står redan klart och är i full drift vid havet. Och inom kort kompletteras det alltså med Cape East som förutom SPA-anläggningen även omfattar konferensanläggning, 175 hotellrum och en 25 hektar stor yta redo för en femstjärnig camping med plats för 500 husvagnar som även den ska stå klar inom ett år.

”Vi ser en stor möjlighet kopplat till gränshandel, vinterturism och givetvis till IKEA. Man ska veta att detta är en unik anläggning i direkt anslutning till havet på Sveriges östligaste fastland. Det innebär att vi nu har två anläggningar på strandkanten som kompletterar varandra”, avslutar Tobias Lindfors.

Detta blir det sjunde hotellet i hotellkoncernen Pite Havsbad Group som utöver Cape East nu äger Nordkalotten Hotell och Konferens, Hemavans Högfjällshotell, Laponia Hotell och Konferens, Skellefteå Stadshotell, Skellefteå Malmia samt Pite Havsbad.

Källa: Haparanda kommun